Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 152228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 43 (Poperinge)
Herenhuis met second-empire-inslag, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Vanaf eind 1915 fungeerde het huis als soldatenclub opgericht door de Britse aalmoezeniers Neville Talbot en P.B. Clayton, en genoemd naar de jong gesneuvelde broer van de eerstgenoemde. Na de Eerste Wereldoorlog groeide deze uit tot de internationale Toc H-beweging, met als sleutelwaarden pluralisme, verdraagzaamheid en wederzijds respect. Beboomde tuin.


ID: 152320 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 47, Pottestraat 5-7 (Poperinge)
Voormalig hopmagazijn uit de 19de eeuw, dat hoorde bij Talbot House en tijdens de Eerste Wereldoorlog deels werd omgebouwd tot Concert Hall. Grosso modo L-vormig, bakstenen gebouw met haaks linker gedeelte met de ast, van één travee en twee en een halve bouwlaag onder schilddak en rechter gedeelte van twee bouwlagen onder onderbroken zadeldak, met respectievelijk van links naar rechts: stapel- en weeggebouw van vier traveeën en lagere bijbouw van twee traveeën.


ID: 174059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 47 (Poperinge)
Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met oudere kern uit de 18de eeuw en 19de-eeuws uitzicht. Rechts, linker zijgevel met twee blinde traveeën, van het aansluitend hoekpand.


ID: 152229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 57, 57A-G (Poperinge)
Het 'Skindles Hotel', genoemd naar het gelijknamige hotel in Maidenhead aan de Theems, staat voor een Engelse officierenclub tijdens de Eerste Wereldoorlog, gevestigd in het nu verdwenen hotel 'La Bourse du Houblon' ter hoogte van het huidige nummer 14. Het herenhuis werd generaties lang bewoond door de invloedrijke familie van Renynghe en fungeerde vanaf circa 1919 een tijdlang als hotel.


ID: 152225 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 6 (Poperinge)
Eclectisch rijhuis van vier bouwlagen onder zadeldak met pannen, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.


ID: 152230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 67 (Poperinge)
Voormalige beenhouwerij. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met Vlaamse pannen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 152231 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gasthuisstraat 69-71 (Poperinge)
Het Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum 'De Stadsschaal' omvat een gedeelte van het voormalige recollettenklooster of de straatvleugel met aanpalend poortgebouw links (nummer 69-71). Daarachter bevindt zich een gekasseide binnenkoer met het voormalig stedelijk hopmagazijn (nummer 73).


ID: 152316 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Goudenhoofdstraat 10-18 (Poperinge)
Hopmagazijn, gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw als uitbreiding van oudere, heden gesloopte hopmagazijnen. Aansluitend erbij arbeidershuisvesting uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 152232 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Markt 1 (Poperinge)
Stadhuis uit 1912, opgetrokken op de plaats van het gesloopte 'Groot Sint-Joris' uit de 18de eeuw. Neogotisch eenheidsontwerp van architect J. Coomans uit Ieper, bestaande uit een stadhuis met slank belfort en postgebouw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de site gebruikt voor de opsluiting en executie van militairen.


ID: 152233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Markt 15 (Poperinge)
Herberg volgens het opschrift genaamd 'A la fabrique', op de hoek rechts bij de Garenstraat. De benaming is ontleend aan de tabaksfabriek die vroeger gesitueerd was in dit straatje. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen, uit het laatste kwart van de 18de eeuw-eerste kwart van de 19de eeuw.