Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 152297 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombeekseweg 77 (Poperinge)
Symmetrisch opgebouwd geheel: haaks op de straat ingeplant boerenhuis-herberg van twee bouwlagen, vooruitspringend ten opzichte van twee lage zijvleugels, respectievelijk de stal links en de dwarsschuur rechts. De geplaveide stoep is afgezet met arduinen, lage palen voor de herberg. Achterliggend erf met een bakhuis in het midden en een kleine stal rechts. Kleine boomgaard ten oosten.


ID: 172958 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombeekseweg 82 (Poperinge)
Houten barak, afkomstig van een hospitaalsite die tijdens de Eerste Wereldoorlog was opgericht voor de achtergebleven burgerbevolking in het onbezette deel van België en ook tijdelijk als militair hospitaal werd gebruikt. De site bleef na de wapenstilstand fungeren als hospitaal ter vervanging van de vernielde hospitalen in de frontstreek, vervolgens als sanatorium voor tuberculoselijders. In 1930 verhuisde dit sanatorium, samen met één barak en de toegangspoort naar De Lovie in Proven.


ID: 173851 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombeekseweg 82 (Poperinge)
Toegangspoort gekend als de 'Chinese Poort', afkomstig van een hospitaalsite die tijdens de Eerste Wereldoorlog was opgericht voor de achtergebleven burgerbevolking in het onbezette deel van België en ook tijdelijk als militair hospitaal werd gebruikt. De site bleef na de wapenstilstand fungeren als hospitaal ter vervanging van de vernielde hospitalen in de frontstreek, vervolgens als sanatorium voor tuberculoselijders. In 1930 verhuisde dit sanatorium, samen met één barak en de toegangspoort naar De Lovie in Proven.


ID: 152400 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombeekseweg 82-84 (Poperinge)
Het kasteel De Lovie werd in 1856 opgetrokken naar ontwerp van de West-Vlaamse architect Pierre Nicolas Croquison met koetsgebouw en conciërgewoning. Het park, aangelegd in landschappelijke stijl, met vijvers en gazon omgeven door een parkbos en bomengroepen. In het park een toegangspoort, 19de-eeuwse kapel, tuinpaviljoen, vijvers, jagersgrot, ijskelder en schuilgebouwtje. Deels bewaarde rabattenstructuur en moestuinmuur, motteheuvel en stuwen. Bewaard klooster, kloosterkapel en Mariagrot uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 152388 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekeplein (Poperinge)
Rechts van het gemeentehuis. Eenbeukig gebouwtje uit 1948 van drie traveeën onder zadeldak.


ID: 152390 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekeplein 11 (Poperinge)
Herberg uit 1783, gelegen op de hoek bij de Bankelindeweg.


ID: 152376 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekeplein 28 (Poperinge)
Ten noordwesten van de kerk gelegen boerenburgerhuis, met een achterliggend erf met het oorspronkelijk boerenhuis uit de 18de eeuw, heden aangepast tot stal.


ID: 152389 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekeplein 9 (Poperinge)
Oorspronkelijk één groot herenhuis met een gekasseid voorerfje, uit de 19de eeuw.


ID: 152298 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekestraat 36 (Poperinge)
Hoeve, vooral interessant wegens het behoud van een aantal typologische elementen, in het bijzonder bij het boerenhuis. Laag boerenhuis van het langgestrekte type en voormalige hopast, respectievelijk gelegen ten noorden en zuiden van een deels verhard erf.


ID: 152299 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krombekestraat 44-48 (Poperinge)
Lage dorpswoning met schrijnwerkerij links, onder een geknikt zadeldak met Vlaamse pannen. Een jaarsteen 1906 met bijkomende initialen V.G. bevindt zich boven de deur. Links daarnaast bevindt zich een pand oorspronkelijk in aansluitende bouwtrant, te zien aan de behouden bedaking.