Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 113056 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Torenstraat 4 (Willebroek)
Voormalige brouwerij, opgericht in 1810. Resterende gebouwen uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw, momenteel opgenomen in een herwaarderingsgebied.


ID: 170241 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beernemsteenweg 105 (Wingene)
Hoekpand bij de Gravestraat met bijhorende nutsgebouwen, volgens het kadaster gebouwd in 1904. Eenlaagswoning van drie en één afgeschuinde hoektravee met een dakkapel en één travee onder een pannen zadeldak.


ID: 170255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beernemstraat 2-4, 2A-C (Wingene)
Voormalige brouwerswoning nu een imposant herenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Volgens het kadaster gebouwd in 1887 en later uitgebreid. De lijstgevel van donkere baksteen wordt horizontaal belijnd door de arduinen plint, de onderling verbonden onderdorpels en de uitgewerkte kroonlijst met houten blokconsoles en tandfries. De gevel is opengewerkt met rechthoekige vensteropeningen gevat in een arduinen omlijsting met uitspringende lijst. Boven de ingangspoort een massieve erkeruitbouw.


ID: 170263 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beernemstraat 25 (Wingene)
Voormalig "modelwerkhuis", nu Kunstacademie en lokaal van de heemkundige kring Ons Wingene. Volgens het kadaster gebouwd in 1863-1864. In 1890 volgt een samenvoeging en uitbreiding in oostelijke richting met een volume van één bouwlaag. Half vrijstaand pand van elf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met samenstel van lijst- en puntgevel.


ID: 170272 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doornstraat 2 (Wingene)
Lage arbeiderswoning en werkhuis dwars op de straat georiënteerd, en dieper gelegen arbeiderswoning en bakhuis. Beide woonhuizen zijn in kern weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Volgens het kadaster wordt het dwarse woonhuis in 1904 uitgebreid met een volume aan de oostzijde. Werkhuis en bakhuis dateren respectievelijk van circa 1937 en 1960. Lage, dwarse arbeiderswoning van drie traveeën en twee staltraveeën onder een zadeldak (rode Vlaamse pannen). Donkerrode verankerde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint. Atelier voor timmerman, dwars op de straat georiënteerd. Verankerde rode baksteenbouw van drie traveeën onder een zadeldak (golfplaten). Achterliggende lage arbeiderswoning met voorliggende tuin en behouden pomp tegen de gevel. Witgeschilderde baksteenbouw van vier traveeën met zwartgeschilderde plint; zadeldak (rode, mechanische pannen). Rechts een lage aanbouw van één travee onder lessenaarsdak.


ID: 170547 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille (Wingene)
Vierkant volume in oranje baksteen onder schilddak met rondboogvensters. Hoeken uitgewerkt als vlakke pilasters.


ID: 170541 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 101 (Wingene)
Bedrijfsgebouwen Gevaert Printing, Galerie Gevaert en Gevaert Graphics, opgetrokken in 2001. Stalen constructie ingevuld met glas naar ontwerp van Architectenburo BURO II.


ID: 170545 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 144-146 (Wingene)
Geëvolueerd uit een brouwerij tot een stoomfabriek. In kern daterend van voor 1834 met huidig gevelbeeld van circa 1927. Vanaf 1909 is de Maatschappij De Kroon volledig eigenaar en worden de gebouwen omschreven als "stoomfabriek van ingelegde groenten". In 1923 wordt een aanvraag ingediend om vleesconserven te mogen produceren. In 1927 volgt een aanvraag om het gebouw te mogen ophogen met een verdieping. In 1930 wordt er overgeschakeld op aandrijving door middel van drie elektrische motoren. Baksteenbouw van zes traveeën en twee bouwlagen onder plat dak met horizontaal belijnde gevel. Gevel horizontaal belijnd door middel van twee wit geschilderde stroken en een manshoge blauwe hardstenen plint.


ID: 170550 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 166 (Wingene)
Voormalige brouwerswoning gedateerd 1833. In 1839 koopt Felix Maes een achterliggend perceel landbouwgrond en bouwt hierop een brouwerij. Half vrijstaande woning met voortuin. Dubbelhuis van vijf traveeën en tweeënhalve bouwlagen onder schilddak, met balkon, zolder- en keldervensters. Achterliggend magazijn (voormalige brouwerij).


ID: 170298 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg 16 (Wingene)
Achterin gelegen gebouwencomplex. Op het primitief kadasterplan circa 1829 is bebouwing weergegeven. Huidig gebouw al in 1967 in gebruik als godshuis. De oudste vleugel van het rusthuis is een imposant volume van veertien traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, oorspronkelijk fabriek "vlasspinderij en een stoomgraenmolen" opgericht in 1865 en daarna nog verbouwd. De aan de straat gelegen bejaardenwoningen dateren uit de jaren 1980.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.