6663 resultaten
ID: 167947 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Berendonkstraat (Beernem)
Devotiekapel gebouwd in 1972 ter vervanging van een kapel van 1846. Roodbakstenen pijlerkapel opengewerkt met een rondboognis afgeboord met een band van blauwgrijze baksteen voorzien van Mariabeeld.
ID: 167811 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Bloemendalestraat 95-97 (Beernem)
Maakt deel uit van een eenheidsbebouwing met nummer 95 en volgens het kadaster gebouwd in 1862. Lijstgevel van donkerrode verankerde baksteen in combinatie met oranjerode baksteen voor de geblokte ontlastingsbogen.
ID: 167980 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Bruggestraat 172 (Beernem)
Historische hoeve, toegankelijk via een lange dreef; vooraan pijlerkapelletje. Voorliggende weilanden aan de straatzijde afgezoomd met een meidoornhaag. Boerenwoning, heden met nieuw gevelparement: drie linkertraveeën zijn een overblijfsel van een ouder gebouw, afgebeeld op de kaart van Ferraris van 1770-1778. In 1875 wordt het volume uitgebreid. Schuur uit 1875 en centraal gelegen hondenhok met ronde plattegrond en conisch dak.
ID: 167970 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Bruggestraat 30A, J. Creytensstraat 25 (Beernem)
Schoolcomplex fasegewijs tot stand gekomen. Oudste gebouwen van 1908 aan de Bruggestraat te situeren. Hoofdvolume van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak voorzien van een getrapte dakkapel. Geflankeerd door twee volumes van drie traveeën onder plat dak. Dwarsvleugel van 1915 loodrecht op de straat ingeplant. Verankerde oranje rode baksteenbouw, aan de straat afgewerkt met een tuitgevel.
ID: 11684 | Beschermd monument
Bulscampveld (Beernem)
De bundelboom van tamme kastanje, gelegen in het Bulscampveld te Beernem, is beschermd als monument. Een cirkelvormige zone met een straal van 15 meter rond de boom is mee opgenomen in de bescherming.
ID: 167831 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Bulscampveld (Beernem)
De gedenkkapel staat langs Bulscampveld, de dreef ten noorden van het kasteel binnen het provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld, ongeveer vlak tegenover de cafetaria en werd gebouwd in 1920 naar ontwerp van architect Alphonse de Pauw. Kapel in classicistische stijl met ronde plattegrond.
ID: 167985 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Danegemstraat (Beernem)
Dankkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux, gebouwd in 1964. Grotkapel in rood baksteenmetselwerk bekleed met veldsteen onder groen geschilderd houten zadeldak. Vier treden leidend naar sober, wit Mariabeeld.
ID: 167988 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Danegemstraat (Beernem)
Kapel toegewijd aan Maria. Huidige kapel gebouwd in 1980 vervangt een oudere kapel van 1878. Heden kapel met rechthoekige plattegrond gelegen op een rechthoekig perceel afgezoomd met een laag bakstenen muurtje onder ezelsrug.
ID: 167836 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Drie Koningen 1-2, 3, 3A (Beernem)
Imposant kasteel uit 1802 in neoclassicistische stijl met conciërgewoning. Paardenstallen, wagenhuis, koetshuis en hovenierswoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. Parkaanleg in landschappelijke stijl met een vijver, solitaire bomen en struikenmassieven, rondgaande paden, ommuurde moestuin en restant van een afsluitingshaag. In het park zijn diverse kleine elementen zoals smeedijzeren hekken, kettingpalen, kruisbeeld en tuinvazen bewaard. Verder nog de koorgevel van een kapel uit 1884, nu herleid tot grafmonument.
ID: 167989 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Egyptestraat (Beernem)
Devotiekapel ter ere van Maria gebouwd in 1989. Toegankelijke kapel in baksteenmetselwerk onder zadeldak bedekt met rode dakpannen. Voorgevel met segmentboogvormige deuropening bekroond door ingewerkte tegel met bouwdatum en tafereel voorstellend de Vlucht naar Egypte.