Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166263 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat (Tielt)
Devotiekruis geplaatst aan de zuidzijde van de straat in de voormalige wijk "De Flessche" aan de grens met Kanegem. Gietijzeren kruis geplaatst op natuurstenen sokkel tussen vier gekandelaarde lindebomen.


ID: 166540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat 113 (Tielt)
Hoeve, in site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van drie volumes rondom een erf op de Ferrariskaart (1770-1778). Verhard erf waarop aan zuidzijde een bakstenen eenlagig boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien, beluikt en met betegelde onderdorpels; bewaard houten schrijnwerk (T-ramen). Driehoekig houten gevelkapelletje. Bakstenen stal onder zadeldak langs de straatzijde, ingrijpend verbouwd.


ID: 166607 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat 168 (Tielt)
Gesubsidieerde Vrije Basisschool, voormalige kloosterschool, gelegen op de hoek van Kanegemstraat en Espestraat. Schoolgebouwen van twee bouwlagen in verankerde rode baksteen onder vernieuwde zadeldaken in Vlaamse pannen.


ID: 166611 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat 191 (Tielt)
Vrijstaande melkerij, volgens het kadaster opgericht in 1906. Melkerijgebouw in donkerrode verankerde baksteenbouw onder zadeldak. Trapgevel met overhoekse toppilaster. Afwisselend gebruik van rode en gele baksteen.


ID: 168570 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, aangelegd in 1806, verruimd en heraangelegd in 1890 en recent uitgebreid.


ID: 168560 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karel van Manderstraat 12-14 (Tielt)
Achterin gelegen villa in cottagestijl, voorheen "Villa Marguerite Marie", thans "Villa Marie-Claire", volgens kadaster gebouwd in 1912 met interbellum bijgebouwen van de voormalige textielfabriek van Leon Boone, thans vestiging van de zeefdrukkerij "P.V.B.A. Dejonghe en Verhelst".


ID: 166541 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karmstraat (Tielt)
Heilige Jozefskapel, gelegen aan de noordzijde van de straat ter hoogte van nummer 3, in uitsparing tussen buxushaagjes. Vermoedelijk als Mariakapel teruggaand tot het derde kwart van de 19de eeuw, zie voorkomend op de topografische kaart van het Dépôt de la Guerre (1875), gerestaureerd in 1985. Rode bakstenen pijlerkapel onder stomp zadeldakje in daktegels. Breder basement waarboven metselwerk in visgraatverband, vooruitspringende hoekpenantjes.


ID: 166543 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karmstraat (Tielt)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood, gebouwd in 1933, gelegen op een verhoging ten zuiden van de straat, vergezeld van een voorliggend plantsoentje en een naastgelegen cipres. Veldkapel in geelbruine baksteen onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok haaks op straat). Puntgeveltje met natuurstenen schouderstukken en centrale rondboogdeur, waarin houten deels beglaasde vleugeldeur met balustervormige spijlen.


ID: 166544 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Karmstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgericht in 1977, gelegen aan de oprit van bungalow nummer 99. Veldkapel bestaande uit een mijtervormige nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, geïntegreerd in een stuk muur afgedekt door asymmetrisch zadeldak in daktegels, met ijzeren kruis aan rechterzijde.


ID: 166275 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel van de Kasteelwijk, gebouwd in 1944 uit dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ontwerp is van de Tieltse architect en wijkbewoner Walter Ameye. Sobere kapel op grasperk deels omzoomd door wilgen, bestaande uit gebogen bakstenen muur afgedekt door betonplaat doorbroken door grote uitlopende beglaasde hangnis.