Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166681 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Klokkestraat (Tielt)
Opgetrokken in 1930 door moleneigenaar Achille De Brabandere als dank voor het vervullen van kinderwens of als dank voor genezing. Rode bakstenen veldkapel met driezijdige sluiting onder zadeldak in eternitleien.


ID: 166292 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 17, Patersdreef (Tielt)
Voormalig minderbroedersklooster, hier gevestigd sinds het tweede kwart van de 17de eeuw, toen een nieuw, laatgotisch klooster met pandgang en -hof werd gebouwd. De huidige sobere, barokke kloosterkerk ten oosten werd gebouwd vanaf 1698 en in 1707 in gebruik genomen. De site is toegankelijk via een door lindebomen omzoomde toegangsdreef aangelegd in 1776 aan de westzijde van de Kortrijkstraat.


ID: 168589 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krekelstraat (Tielt)
Wegkruis op de noordwestelijke hoek van de verbindingswegel met de Kapellestraat, naar verluidt hier geplaatst in het begin van de 20ste eeuw en benut als halte wanneer een overledene naar de kerk gedragen wordt. In het begin van de jaren 1990 gerestaureerd, herschilderd en onder nieuw afdak geplaatst.


ID: 168590 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krinkelstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, ook gekend als "Baekelandts kapel", "Kapel van de familie Rooze" of "Fraeyes kapel", vermoedelijk gebouwd in 1875 (zie datering) doch waarvan de bouw pas in 1942 in het kadaster wordt geregistreerd. Gerestaureerd in de jaren 1980. Verankerde bakstenen kapel onder zadeldak (nok loodrecht op straat; mechanische pannen) voorzien van opvallend gevelfront met klokvormige frontonbekroning tussen oplopende, geprofileerde hoekpilasters.


ID: 168591 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krinkelstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel waarvan de bouw in 1878 in het kadaster geregistreerd wordt, doch met de vermelding dat dit reeds tien jaar ervoor is uitgevoerd; aangepast in de 20ste eeuw. Ingeplant op de hoek van een stuk weiland, rechts van de erfoprit van nummer 24. Sobere roodbakstenen kapel onder zadeldak (nok loodrecht op straat; mechanische pannen), deels begroeid met klimop. IJzeren nokkruis.


ID: 166307 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Krommewalstraat 1 (Tielt)
Hoofdgebouw van de voormalige Sint-Godelieveschool, heden "Regionaal Dienstencentrum Zonnewende - v.z.w. Familiezorg West-Vlaanderen". Mengeling van neoclassicistische en traditionele stijl met aan de zuidzijde voormalige speelplaats. Baksteenbouw van elf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd schilddak.


ID: 166547 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Leen te Ludiekstraat (Tielt)
Pijlerkapel in rode baksteen onder zadeldakje in zwarte geglazuurde mechanische pannen.


ID: 168592 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lostraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, ook gekend als "kapel van de familie Vanooteghem", gedateerd boven de deur "1774" en op de Ferrariskaart (1770-1778) reeds weergegeven. Naar verluidt is hetzelfde jaartal aangetroffen in het nabijgelegen voormalig molenaarhuis.


ID: 166393 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maerlestraat (Tielt)
Bakstenen pijlerkapel gebouwd in 1962 rechts van de erftoegang van de hoeve nummer 15.


ID: 166445 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maerlestraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gebouwd circa 1955 rechts van de erftoegang van de hoeve nummer 19, naar verluidt uit dankbaarheid voor genezing. Bakstenen kapel met gemetste onderbouw op bredere sokkel en aflijnende tandfries waarboven driehoekige getraliede nis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.