Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166626 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nagelstraat 26 (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, aan de zuidelijke hoek van de hoeve "Moeninckhof", geflankeerd door geknotte es. Naar verluidt geplaatst als dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog.


ID: 166549 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neringenstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje, gelegen tussen twee Italiaanse populieren op de hoek van het terrein van het bedrijf Tack. Opgebouwd in grijze baksteen onder zadeldakje in mechanische pannen waarop ijzeren kruis. Mijtervormige nis waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.


ID: 166632 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neringenstraat (Tielt)
Gelegen aan straatzijde, ten zuiden van burgerwoning nummer 22. Vermoedelijk gebouwd in 1928. Gerestaureerd in 2005. Rode baksteenbouw onder zadeldak (nok haaks op straat, zwarte mechanische pannen).


ID: 166634 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ondankstraat 4 (Tielt)
Gerenoveerde hoeve met losstaande hoevegebouwen, in geschiedenis minimum teruggaand tot de 16de eeuw, zie schetsmatige kaart van de parochie Kanegem (circa 1600): weergave van een woonhuisvolume, vermelding van pachter of eigenaar "Jan Clais". Erf toegankelijk via hek tussen pijlers. Aan oostzijde van het erf staat een witgekalkt en verankerd gerenoveerd boerenhuis van vijf traveeën onder nieuw zadeldak. en zuiden van het woonhuis ligt een half ondergrondse overgroeide gemetselde aardappelkelder met rechte toegangswand met korfboogvormige ingang. Aan noordzijde van het erf ligt een haakse bakstenen schuur onder overkragend zadeldak in zwarte en rode Vlaamse pannen, gesteund op schoringen. Ten zuiden van het erf en diagonaal ten opzichte van de straat staat een bakstenen bakhuis met bewaard ovenhuisje onder lagere nok, onder zadeldak in Vlaamse pannen. Poel aan zuidzijde.


ID: 166639 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat (Tielt)
Betonnen staakkapel, gelegen op de zuidwesthoek van het kruispunt met de Haantjesstraat. Huidige opstelling is gerealiseerd circa 1945, ter vervanging van een 19de-eeuwse boomkapel, volgens V. Degrande opgericht door een weesjongen die door familie Sierens werd opgevoed. Beglaasde mijtervormige nis met granitoafwerking, waarin beeld van het Heilig Hart, op betonnen staak met ijzeren bloempothoudertje.


ID: 166641 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat (Tielt)
Centraal te midden van het kruispunt met de Vinktse Binnenweg gelegen, binnen een plantsoen met diverse beplanting en geflankeerd door boompjes. Opgetrokken in 1950 door Maria Van Ryckegem, echtgenote van André Demaré als blijk van grote devotie, op de plaats waar zich de vroegere vierschaar en linde van de heerlijkheid "Vlinderghem" bevond. Mijtervormige veldkapel, aan weerszijden en aan achterzijde voorzien van uitlopende steunberen, in gele baksteen met gepekte plint, bekroond door betonnen kruis.


ID: 166644 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen aan zuidzijde van de Oosthoekstraat, tegenover de Eeckhoutmolenvoetweg. Volgens kadaster opgetrokken in 1888 door familie Dewulf, landbouwers te Kanegem. Veldkapel in rode baksteenbouw met sierankers onder zadeldak. Zijgevels met muizentandlijst en cirkelvormige venstertjes waarin gekleurde glas-in-loodraampjes met bloemmotief. Mijtervormige deuropening tussen licht vooruitspringende lisenen, waarin een dubbele houten deur met kleine ruitvormige openingen.


ID: 166636 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat 12-14 (Tielt)
Samenstel van voormalige boerenarbeiderswoningen, gelegen aan oostzijde van de inrit naar hoeve Groot Goed ten Broucken. Teruggaand tot de 17de of 18de eeuw,


ID: 168641 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebekestraat (Tielt)
Achter "Fietsenhandel Leon Sagaert", tuin die zich uitstrekt tot aan de wijk Bloemenhove, naar verluidt vanaf de jaren 1980 aangelegd.  Vijver waarrond onder meer gietijzeren kruisen, calvariekruisen en heiligenbeelden.


ID: 168642 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebekestraat 287 (Tielt)
Eénlagig woonhuis met poortgebouw en kapel, volgens kadaster in 1926 gebouwd voor Jules Kerckhof, landbouwer uit Meulebeke. Later uitgebreid met opslagplaats, achterbouw en bijgebouwen in opdracht van vlaskoopman Maurice Bearelle.