Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 150278 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meensesteenweg 70, 74, 78 (Roeselare)
Samenstel van drie breedhuizen van twee + drie + twee traveeën en twee bouwlagen gebouwd in 1902, zie jaarsteen. Differentiatie door opeenvolgende aanpassingen.


ID: 149728 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meensesteenweg 719 (Roeselare)
Dit aan de straat gelegen georiënteerd bedehuis, is de eerste kerk die gewijd werd aan deze Vlaamse Heilige. Kerk van 1922, aansluitend bij de regionale baksteengotiek, naar ontwerp van architect Ch. Van Moerkerke, ter vervanging van de in 1918 verwoeste kerk met neoclassicistische inslag van 1865-1866. Ommegang van acht statiën; in de muur ingewerkte zandstenen reliëfs met taferelen uit het leven van Sint-Godelieve.


ID: 150023 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomlaan 2 (Roeselare)
Hoekpand van 1929; twee traveeën + een afgeschuinde hoektravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder afgesnuite pannen bedaking. Gevel van rode baksteen op gecementeerde plint met horizontaliserende accenten van gele baksteen.


ID: 150285 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 37-51 (Roeselare)
Eenheidsbebouwing van woonhuizen in spiegelbeeldschema van 1920 onder pannen zadeldak. Lijstgevels van gediversifieerde rood-geel-oranje baksteen op gecementeerde plint, afgelijnd met gootlijst onderbroken door het klimmende dakvenster; uiteinden met puntgevel.


ID: 150286 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 82-92 (Roeselare)
Eenheidsbebouwing met breedhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevels van gele baksteen horizontaal geritmeerd met doorlopende betonnen lateien; venstertraveeën van de verdieping in risaliet. Rechthoekige inkom van elk huis verschillend.


ID: 149733 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg (Roeselare)
Noord-zuid-georiënteerd bedehuisje van 1938, naar ontwerp van L. Fache ter vervanging van vooroorlogse kapel, gebouwd in opdracht van L. Vangheluwe. Eenbeukig gebouw van vier traveeën en koor met driezijdige sluiting.


ID: 149732 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg 125 (Roeselare)
19de-eeuwse hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen onder overstekende, pannen zadeldaken op houten daklijstbalken, L-vormig gegroepeerd rondom een bekiezeld erf; gekasseide stoepen. Toegangshek en meidoornhaag. Ten zuidoosten resten van drenkplaats. Langgestrekt boerenhuis van acht traveeën en drie staltraveeën. Getoogde muuropeningen. Stalvleugel met rechts wagenhuis.


ID: 149730 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg 2-4 (Roeselare)
Omwald kasteel met zuidelijk voorhof bestaande uit oost gelegen poortgebouw met aanpalend koetshuis en conciërgewoning en westelijk poortgebouw met aanpalende paardenstal. Voorheen omwald neerhof ten westen van het kasteel en ten oosten motte met bloemenhof. Park ten noorden toegankelijk via 18de-eeuwse bakstenen hekpijlers met natuurstenen vazen. Sterrenbos met tiental lanen uitkijkend op de kerktorens van Roeselare en Rumbeke, op molens en op speciaal daartoe opgerichte beelden. In het park nog een Engelse tuin met merkwaardige bomen, twee kwadrantvijvers en een derde vijver aan de overzijde van de Moorsleedsesteenweg,


ID: 21155 | Beschermd monument

Moorseelsesteenweg 207 (Roeselare)
Deze bescherming betreft de Duitse bunker behorende tot de 'Artillerie-Schütz-Stellung'.


ID: 149735 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg 207 (Roeselare)
19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, L-vormig opgesteld rondom een bekiezeld erf. Losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen L-vormig opgesteld rondom een bekiezeld erf met verdiepte vaalt, notelaar en moestuin; ten westen toegangshek. Ten zuiden mogelijk resten van drenkplaats. Boerenhuis van zeven traveeën met links toegang tot aardappelkelder. Dubbele dwarsschuur. Deels ontmantelde ast.