Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 173608 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg 207 (Roeselare)
Duitse bunker behorende tot de 'Artillerie-Schütz-Stellung', wellicht in het begin van 1918 opgetrokken.


ID: 149731 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moorseelsesteenweg 7 (Roeselare)
Ingenieursbureau van 1993-1994, naar ontwerp van de architecten Ralf Coussée en Klaas Goris. Compact blok geïntegreerd in de open ruimte, gelegen tegenover het kasteel. Plattegrond van drie in elkaar grijpende L-vormige volumes, die door het materiaalgebruik de verschillende functies aanduiden.


ID: 150287 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Motestraat 12 (Roeselare)
Hoekpand van 1930 naar ontwerp van F. Vanhee; vier traveeën + een afgeschuinde hoektravee + twee traveeën en twee bouwlagen onder afgesnuite bedaking. Parement van rode sierbaksteen op arduinen plint met gebruik van gele baksteen voor banden en versieringen met dambordmotief; accentuerend gebruik van arduin voor lateien en hoekblokken van de vensters. Fraai houtwerk voor de poort met bovenlicht.


ID: 149813 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nijverheidsstraat 11 (Roeselare)
Klooster van de zusters van de Heilige Vincentius à Paulo naar ontwerp van Alfons Van Coillie, 1920. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen. L-vormig grondplan, voorste blok onder pannen zadeldak, achterblok voorzien van plat dak. Lijstgevel met parement van gediversifieerde geel-oranje baksteen verlevendigd door middel van witte natuursteen op arduinen bossage plint. Middenrisaliet met deur in rondboogomlijsting waarboven een omlijste nis met een beeldje van Heilige Vincentius à Paulo.


ID: 149814 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nijverheidsstraat 12-16 (Roeselare)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak volgens bouwaanvraag van 1930, onleesbaar gesigneerd door Parijse bouwmeester. Lijstgevel met rood bakstenen parement verlevendigd door middel van gesinterde baksteen. Aansluitend magazijn van zes traveeën en twee bouwlagen. Analoge gevelopstand doch met poorten, laaddeuren en kleine ramen.


ID: 149815 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nonnenstraat 1 (Roeselare)
Huidig gebouwencomplex uit de 16de, 17de, 18de, 19de en 20ste eeuw. Vleugel aan Grote Markt: voormalige herberg Den Gouden Leeuw, nu geïntegreerd in het klooster. Links aan marktzijde: na de Tweede Wereldoorlog heropgebouwde vleugel van 1953, in historiserende stijl die aansluit bij de laatgotische trapgevel. Volume zijde Nonnenstraat: klooster met leef- en woonruimte en kapel grosso modo daterend uit de 19de eeuw. Heilige Laurentiuskapel met oude kern van drie traveeën van 1700, in 1857 verbouwd en uitgebreid door architect J.B. de Bethune.


ID: 149816 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nonnenstraat 12 (Roeselare)
Vooruitstrevende gevelverbouwing, met reorganisatie en stoffering van het interieur, van 1934. Lijstgevel van twee bouwlagen en twee traveeën onder plat dak. Gele baksteenbouw verfraaid met diverse kleuren van granito. Verzorgde beglaasde ijzeren vleugeldeur met streng geometrisch en symmetrisch motief.


ID: 149819 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordstraat 11 (Roeselare)
Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op arduinen plint en neoclassicistische inslag in de belijnde opstand.


ID: 149831 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordstraat 118 (Roeselare)
Bakstenen breedhuis, gebouwd als herberg in 1894; drie traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met drie zinken dakkapellen; een met vleugelstukken tussen twee oeils-de-boeuf.


ID: 149820 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordstraat 13 (Roeselare)
Café met fraaie houten cafépui van 1934. Gecementeerd en beschilderd breedhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw; drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak.