Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166408 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Martenstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje geplaatst ter hoogte van de erftoegang van de hoeve Wakkensesteenweg nummer 63. Gebouwd circa 1970 ter vervanging van een kapel uit 1924. Roodbakstenen pijlerkapelletje onder steil zadeldak (betonplaat) met witgeschilderde afboording.


ID: 166415 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Michielstraat (Tielt)
Boven poortje rechts van het huis nummer 76, spitsbogig beglaasd gevelkapelletje met beeldje van Onze-Lieve-Vrouw, waaronder buurtbewoners een natuurstenen gedenksteen hebben aangebracht met opschrift: "HET IS NOG MOEDER NOOIT GEHOORD DAT GIJ/ IN BANGEN NOOD UW KIND'REN ZOUDT VERLATEN/ HET WORDE MOEDER NOOIT GEHOORD DAT WIJ/ DEN ZOETEN PLICHT VAN DANKBAARHEID VERGATEN".


ID: 168702 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Slabancestraat (Tielt)
Volgens kadaster in 1878 gebouwd in opdracht van de Meulebeekse landbouwer Petrus Lambrecht, die de nabijgelegen hoeve laat herbouwen. Na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd op initiatief van Arthur Buyse.


ID: 166472 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Smalle Weg, Wingensesteenweg (Tielt)
Twee lindebomen die de toegang van de recent beboomde oprit naar een achterliggende hoeve markeren. Tegen de linker boom, houten kapelletje met kruisbeeld onder houten zadeldakje.


ID: 168704 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spillebosstraat (Tielt)
Boomkapelletje in linde aan de straat, tegen de haag van het erf van nummer 1. Beglaasd houten kapelletje, waarin witgeschilderd beeldje van zittende Onze-Lieve-Vrouw met Kind.


ID: 168711 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Statiestraat 27 (Tielt)
Interbellumpand met inslag van cottage- en art-decostijl, volgens kadaster in 1922 gebouwd voor de Meulebeekse onderwijzer Alfons Ryckaert. Het kadaster registreert in 1938 een uitbreiding achteraan.


ID: 166437 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stedemolenstraat (Tielt)
Wijkkapel gelegen op de straathoek en aangebouwd tegen de westzijde van de woning nummer 19. Ook gekend als "Livinuskapel", "kapel van de Stedemolenwijk" of "Vande Walles kapelleke". Naar verluidt gebouwd in het begin van de 20ste eeuw; volgens sommige bronnen later opgetrokken uit dank voor bescherming tijden de Tweede Wereldoorlog. 


ID: 168719 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenovenstraat (Tielt)
Kruisbeeld, ook gekend als "Wallegems Kruis", naar verluidt in oorsprong bij een nabijgelegen hoeve geplaatst, eind jaren 1950 hersteld en bij de bouw van het woonhuis nummer 107 in de tuin aan de straat opgenomen. Betonnen kruis met cirkelmotief en klein ijzeren Christusbeeld.


ID: 168720 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenovenstraat 111 (Tielt)
Hoeve volgens kadaster in 1911 gebouwd in opdracht van Odiel Vanwalleghem, steenbakker uit Meulebeke, wellicht eigenaar van de ertegenover gelegen steenbakkerij, die in het laatste kwart van de 20ste eeuw stopgezet wordt.


ID: 166654 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltvoetweg (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen aan zuidzijde van de graswegel Tieltvoetweg, ter hoogte van de zuidoostelijke hoek van hoeve Kantestraat nummer 5. Volgens schriftelijke bronnen gebouwd na de Eerste Wereldoorlog door de hoevebewoners als dank voor bescherming. Smalle bakstenen kapel onder zadeldak met aandaken, gecementeerde plint. Rondboogvenstertjes met fraaie kruisvormige deels gekleurde beglazing en betegelde onderdorpels. Bakstenen stoepje. Spitsboogvormige toegang afgesloten met ijzeren hek. Oculus. Bekroond met betonnen kruis.