Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166586 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Espestraat (Tielt)
Kopie van de grot te Lourdes waar in 1858 Maria zou zijn verschenen, door de Zusters van het Geloof te Kanegem naar verluidt eigenhandig gebouwd na de Eerste Wereldoorlog, uit dankbaarheid voor het gespaard blijven van onheil. Site afgesloten met betonplaten omheining, toegang via ijzeren hek tot pleintje in losse verharding, omzoomd door struiken.


ID: 166176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Euromarktlaan (Tielt)
Gebouwd in 1944 door de bewoners van de Sint-Janstraat en de Roozenboomwijk uit dank voor de bescherming en de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kapel is ontworpen door architect en wijkbewoner Gerard Vande Weghe en uitgevoerd onder aannemer Antoon Braet. Roodbakstenen kapel onder spits zadeldak. Natuurstenen sluitsteen waarop kruis en "ANNO 1944".


ID: 166178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Felix D'Hoopstraat (Tielt)
Gietijzeren wegkruis met gedenkplaat voor Felix D'hoop. Oorspronkelijk geplaatst in de omgeving van de ouderlijke hoeve van Felix D'hoop aan de Deinsesteenweg, verplaatst in 1999 naar de huidige locatie aan "Den Bek". Opgesteld in rechthoekig bloemenperkje met natuurstenen dekplaten op bakstenen sokkel. Gietijzeren kruisbeeld met aan de voet natuurstenen gedenkplaat waaronder opschrift.


ID: 166187 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Felix D'Hoopstraat (Tielt)
Neogotisch kapelletje gelegen aan oostzijde van de toegang tot het achterliggende domein van nummer 115. Deels omhaagd bakstenen kapelletje onder zadeldak. Puntgevel op schouderstukken met natuurstenen dek- en kraagstenen. Spitsboogvensters in zijgevels. Natuurstenen trede.


ID: 166190 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Felix D'Hoopstraat 164 (Tielt)
Voormalige stoommelkerij of zuivelfabriek Sint-Jozef, gebouwd volgens kadaster in 1936 naar ontwerp van architect René Dedlet in opdracht van de Oost-Vlaamse zuivelhandelaar Cyrille Bauwens en zijn vrouw Anna Blomme. Industrieel complex met hoofdvolume van drie traveeën en twee bouwlagen onder platte bedaking met roodbakstenen gevelparement. Achterliggend complex met onder meer de voormalige verwerkingsruimte, aan oostzijde de boterverwerkingsruimte, aan westzijde het ketelhuis met de koelafdeling en de achterliggende machinekamer. Aan noordwestzijde hoge ronde bakstenen schoorsteen. Achterin afdak en garage voor vrachtwagens.


ID: 166664 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Galgestraat (Tielt)
Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje in groene geglazuurde mechanische pannen. Gelegen in een plantsoentje aan de erfoprit van hoeve. Door de hoeve-eigenaar opgebouwd circa 1942 als uiting van devotie.


ID: 166522 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gavermeersstraat (Tielt)
Opgetrokken in 2006 door de eigenaars van Hogenhovestraat nummer 81/ Gavermeersstraat. Gelegen in een begraasde berm aan zuidzijde van de straat, toegankelijk via een baksteenpaadje. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje in daktegels bekroond met een ijzeren kruis.


ID: 166386 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat (Tielt)
Kapelletje, dat naar verluidt circa 1985 werd geplaatst ter vervanging van een oudere 19de-eeuwse kapel op een andere locatie. Staakkapelletje met beglaasd houten vijfzijdig nisje waarin beeldje van de gekruisigde Christus.


ID: 166210 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gruuthusestraat 33 (Tielt)
Interbellumwoonhuis gebouwd volgens kadaster in 1932 na aanleg van de Korte Weg en verkaveling van de gronden ten noorden ervan in datzelfde jaar. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 166526 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Haantjesstraat (Tielt)
Kapel Heilige Mutien Marie, opgericht in 1989 in opdracht van Renaat Derudder, eigenaar van de woning nummer 16, ter ere van de heiligverklaring van de Waalse broeder Mutien-Marie op 10/12/1989. Bakstenen pijlerkapel, als hoekpijler deel uitmakend van het tuinmuurtje.