Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166525 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Haantjesstraat 1D (Tielt)
Kruisbeeld, gelegen in een plantsoen tegen de noordelijke zijgevel van woning nummer 1D. Bakstenen zijmuren met pannen zadeldak en centraal een gekruisigd Christusbeeld in gips op kruis.


ID: 166587 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Haantjesstraat 41 (Tielt)
Historische hoeve met boerenhuis en site opklimmend tot de 16de eeuw. Het Goet te Olsene was een leengoed van de baronie van Poeke. Losstaande hoevegebouwen in verankerde baksteenbouw onder zadeldaken, in U-vorm rondom een onverhard en met gras begroeid erf met restant van een walgracht ten zuiden. Hoofdtoegang langs noordoostelijke erfoprit in grind, erftoegang via ijzeren hek. Aan oostzijde van het erf, ten noordoosten van het boerenhuis, een kleine stal met rechthoekige deuropeningen en kleine stalvenstertjes. In het verlengde ten noorden een groter stal-schuurvolume met licht getoogde muuropeningen en rechthoekige poorten, met aangebouwde hangar ten noorden.


ID: 166529 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hogenhovestraat (Tielt)
Opgericht door familie Vandenbulcke in 1955 uit dankbaarheid bij een gouden huwelijksjubileum. Pijlerkapel bestaande uit bakstenen sokkel met halfcirkelvormig bloemperkje aan de voet.


ID: 166235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstplein (Tielt)
Kruis, geplaatst tegen de oostgevel van de elektriciteitscabine in de noordoostelijke hoek van het park, maar oorspronkelijk bevond het zich aan de gevel van de weverij van Jean-Baptiste Vande Vyvere (1851) op de zuidwestelijke hoek met de Beernegemstraat. Christusbeeld op houten kruis onder overkragend en geschoord zadeldakje waarvan bebording afgezoomd door driepasmotief.


ID: 166238 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstplein (Tielt)
Sint-Antoniuskapel, gebouwd in 1949 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) in opdracht van de "v.z.w. Damen der Heilige Familie" aan de noordwestelijke hoek van de voorbouw van het Heilige Familie-Instituut (zie nummer 32), met geplaveid toegangspad tussen aanplantingen. Bakstenen kapel met driezijdig koor onder leien zadeldak. Grote puntgevel aan oostzijde op schouderstukken en uitlopend op steunberen; natuurstenen dekstenen. Rondboognis in top waarin Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind naar ontwerp van de Tieltse beeldhouwer Maurice Vander Meeren.


ID: 166674 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Jan Vinckestraat (Tielt)
Gelegen op een perceel ten westen van de straat, eertijds aan zuidoostzijde van de oude pastorie. Afgescheiden van de straat door een kasseien muurtje, afgesloten door een buisleuninghekken met de letters "A M". In de achtermuur ommegang van de Zeven Weeën van Maria.


ID: 166596 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegem-Dorp (Tielt)
Heilige Geestkapel van circa 1900, vermoedelijk naar ontwerp van architect Frans Vanden Heuvel. De kapel is tegen de oostzijde van de congregatiezaal/patronagezaal en sluit aan bij het ensemble kerk - pastorie - congregatiezaal - onderpastorie. Rode bakstenen neogotische dorpskapel onder zadeldak met aandaken.


ID: 166594 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegem-Dorp 1 (Tielt)
Sint-Bavokerk, neobarokke parochiekerk gebouwd in 1897-1910 naar ontwerp van architecten Eugène Coopman uit Brugge en Frans Vanden Heuvel uit Nevele, ter vervanging van een classicistische kerk uit 1779, op de plaats van een oudere kerk. Georiënteerde kerk zonder kerkhof, ten westen van het dorpsplein en ten oosten van het voormalige gemeentehuis. Materiaalgebruik typisch voor neogotiek/ neobarok: rode baksteenbouw met Euvillesteen voor onder meer omlijstingen deur- en vensteropeningen, frontons, pilasters, lijstwerk, ornamenten, torenhelm.


ID: 166263 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat (Tielt)
Devotiekruis geplaatst aan de zuidzijde van de straat in de voormalige wijk "De Flessche" aan de grens met Kanegem. Gietijzeren kruis geplaatst op natuurstenen sokkel tussen vier gekandelaarde lindebomen.


ID: 166540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanegemstraat 113 (Tielt)
Hoeve, in site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van drie volumes rondom een erf op de Ferrariskaart (1770-1778). Verhard erf waarop aan zuidzijde een bakstenen eenlagig boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien, beluikt en met betegelde onderdorpels; bewaard houten schrijnwerk (T-ramen). Driehoekig houten gevelkapelletje. Bakstenen stal onder zadeldak langs de straatzijde, ingrijpend verbouwd.