Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 71319 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 351 (Wevelgem)
Kortrijkstraat nr. 351. Vrijstaande burgerwoning, heden in gebruik als hotel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van R. Lemahieu (Gullegem). Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het woonhuis ingericht als Kommandantur door Duitsers en Italianen. In 1944 wordt ze ingenomen door de RAF, tot 1947 wordt ze gebruikt door de Belgische militaire overheid.Lijstgevel van gediversif


ID: 159230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 351 (Wevelgem)
Vrijstaande burgerwoning, heden in gebruik als hotel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van Remi Lemahieu (Gullegem).


ID: 64224 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 36 (Wevelgem)
Kortrijkstraat nr. 36. Burgerwoning, heden deels café, uit het interbellum gesigneerd in plint "O. VANDENBERGHE ARCHITECT WEVELGEM". Lijstgevel met typisch parement van gele baksteen verfraaid door het gebruik van oranje- en zwartgeglazuurde tegels. Rondbogige en rechthoekige muuropeningen met gaaf bewaard schrijnwerk.


ID: 159212 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 36 (Wevelgem)
Burgerwoning, heden deels café, uit het interbellum gesigneerd in plint "O. VANDENBERGHE ARCHITECT WEVELGEM". Lijstgevel met typisch parement van gele baksteen verfraaid door het gebruik van oranje- en zwartgeglazuurde tegels. Rondbogige en rechthoekige muuropeningen met gaaf bewaard schrijnwerk.


ID: 65666 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 44 (Wevelgem)
Kortrijkstraat nr. 44. Vlashandelaarswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries met uitgelengd dropmotief van zwarte baksteen. Getoogde muuropeningen, glas-in-loodvensters. Licht vooruitspringende poorttravee met typisch laadvenster op de tweede bouwlaag.


ID: 159213 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 44 (Wevelgem)
Vlashandelaarswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met aflijnende fries met uitgelengd dropmotief van zwarte baksteen. Getoogde muuropeningen, glas-in-loodvensters. Licht vooruitspringende poorttravee met typisch laadvenster op de tweede bouwlaag.


ID: 66192 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 452 (Wevelgem)
Kortrijkstraat nr. 452. Villa met voortuintje, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel aanknopend bij de art deco van rode baksteen met gecementeerde tweede bouwlaag. Deur met luifel van zwart- en geelgeglazuurde tegels, doorlopend in erker, cf. rechte latei boven muuropening.


ID: 159231 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 452 (Wevelgem)
Villa met voortuintje, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel aanknopend bij de art deco van rode baksteen met gecementeerde tweede bouwlaag.


ID: 13665 | Beschermd monument

Kortrijkstraat 458 (Wevelgem)
Het voormalig verenigingsgebouw Cercle-Leopold-Kring met kapel is beschermd als monument.


ID: 31735 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kortrijkstraat 458 (Wevelgem)
Beschermd als monument bij M.B. van 3 juni 2005. Voormalig ontmoetingscentrum met kapel van de vliegbasis, opgetrokken in 1928 naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem) in opdracht van de "V.Z.W. Cercle Militaire de Wevelghem" en onder impuls van E.H. P. De Beir, eerste legeraalmoezenier bij de Militaire Elementaire Vliegschool van Wevelgem.