Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 166373 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rijkegemkouterstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje gebouwd circa 1990 aan de noordwestzijde van de erftoegang van de dieper gelegen hoeve nummer 11.


ID: 166376 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rijkegemkouterstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje, in de jaren 1950 geplaatst ten oosten van de hoeve "'t Haelewijnsche". Kapelletje ingesloten door aanplantingen. Beplankte puntgevel en geschilderde bakstenen zijgevels onder pannen zadeldak met witgeschilderde bebording. Mijtervormige beglaasde en witgeschilderde nis waarin beeldje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes op sokkel.


ID: 166378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rijkegemkouterstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, gebouwd circa 1960 naar verluidt ter vervanging van een boomkapelletje. Geplaatst links van de toegang tot de hoeve nummer 26, met lage aanplantingen. Driehoekig niskapelletje met afgeronde roodbakstenen omlijsting en bekleding in breuksteen, geplaatst tussen bakstenen pijlers op dito sokkel.


ID: 166379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rijkegemkouterstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapelletje geplaatst links van de erfoprit naar de hoeve nummer 28. Overwoekerd pijlerkapelletje met getraliede nis waarin beeldje van Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 166385 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ruiseleedsesteenweg 42 (Tielt)
Klooster- en schoolcomplex van de zusters van het Geloof, bij aanvang in 1844 Vincentius a Paulo genoemd. Ontstaan in 1833 vanuit het initiatief van de zusters Francisca en Theresia Bals en onderpastoor Louis Goeminne tot oprichting van een klein schooltje met woning. Ommuurd gebouwencomplex voornamelijk opgericht in de loop van de 19de eeuw, verder uitgebreid in de 20ste eeuw. Aan de straatzijde, hoofdvolume van elf traveeën en vier bouwlagen, geflankeerd aan oostzijde door een woonhuis in traditionele stijl van drie traveeën en twee bouwlagen met trapgevel uit 1860; haakse oostvleugel met centraal neogotische kapel van 1892 naar ontwerp van Gustaaf Hoste; aan de noordzijde, parallelle vleugel met haakse uitbouw; aan westzijde, langsheen de Groenestraat, recentere haakse vleugel die de parallelle vleugels verbindt. In uiterste noorden kloostertuin, voorzien van hoge ommuring en met witgecementeerde grot met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


ID: 166393 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat (Tielt)
Bakstenen pijlerkapel gebouwd in 1962 rechts van de erftoegang van de hoeve nummer 15.


ID: 166445 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gebouwd circa 1955 rechts van de erftoegang van de hoeve nummer 19, naar verluidt uit dankbaarheid voor genezing. Bakstenen kapel met gemetste onderbouw op bredere sokkel en aflijnende tandfries waarboven driehoekige getraliede nis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


ID: 166392 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat 10 (Tielt)
Historische hoeve met verzorgde 19de-eeuwse gebouwen. Omhaagd en grotendeels verhard erf met moestuin aan noordwestzijde en enkele grasperken met aanplantingen. Ten noorden van het erf, éénlagig woonhuis van zes traveeën onder zadeldak. Gecementeerd parement met witgeschilderde schijnvoegen, begroeid met klimplanten. Kleine staldeurtjes aan oostzijde, onder meer in lage aanbouw onder lessenaarsdak. Laadluikje in westzijpuntgevel. Ten oosten van het erf grote en hoge bakstenen schuurstalvleugel onder zadeldak. Grote muurankers. Dwarsschuur met onder meer segmentboogpoort. Aan erfgevel, geschilderd houten beglaasd muurkapelletje. Ten noordwesten, bakhuis. Houten muurkapelletje met kruisbeeld aan erfgevel.


ID: 166394 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Amandstraat 19 (Tielt)
De hoeve gaat terug op een voormalig leengoed te Tielt-buiten en Aarsele, behorend tot de heerlijkheid "Tielt-ten-Hove" of "Gruuthuse", het leenhof van Tielt opgericht in de 14de eeuw en via de ammanie van Tielt afhankelijk van het grafelijk kasteel van Kortrijk. Beboomde oprit en ijzeren toegangshek naar heraangelegd erf, onder meer met solitaire boom. Ten noorden eenlagig woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak. Witgeschilderd houtwerk van T-ramen met grote roedeverdeling. Zijpuntgevel met spitsboognisje in bakstenen omlijsting met topkruis, waarin beeldje van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Ten zuiden van het woonhuis, gerenoveerde bakstenen bijgebouwen. Schuur uitgebreid aan achterzijde. Bakhuis met ovenhokje. Begroeide, half ondergrondse gemetste aardappelkelder en aanpalend groot bakstenen hondenhok. Recentere nutsgebouwen.


ID: 166649 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bavostraat (Tielt)
Opgetrokken in 1869 door landbouwer Jan De Zutter - Van Overbeke. Ingebed tussen naastgelegen bijgebouwtjes en aangebouwd tegen de woning Oliepotstraat nummer 1.