Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 168847 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 93 (Ruiselede)
Burgerwoning met garage, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1937. Baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 168851 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Buisstraat 17 (Ruiselede)
Boerenarbeiderswoning, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1885. Het huis ligt aan een verlaten gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwstraat, aan de rechtergevel hangt nog het straatnaambordje. (Op de Atlas der Buurtwegen (1842) staat de Onze-Lieve-Vrouwstraat aangegeven als voetwegel tussen de Mortelwal- en de Buisstraat).


ID: 168852 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bundingstraat 1 (Ruiselede)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, zogenaamd "GROOTEN EECKHOUTE" zie houten opschrift links van de oprit. Ook nog "Hallaerts hof" genoemd naar de bewoners. De hoeve paalt aan de Pannemeersen in de vallei van de Bundingbeek.


ID: 168854 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diksmuidse-Boterweg 8 (Ruiselede)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een met grint bedekt erf. Staat afgebeeld op het primitief kadasterplan (circa 1830). Volgens kadastergegevens is het woonhuis circa 1849 gedeeltelijk heropgebouwd en aan de rechterzijde uitgebreid.


ID: 168865 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

G. Gezellelaan 10 (Ruiselede)
Dorpshoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf. Staat afgebeeld op de "Grenskaart tussen de kasselrijen Kortrijk en de Oudburg" van 1627, geschilderd door landmeter Lodewijk de Bersacques. Woonhuis met achtergevel aan straatzijde, 19de-eeuws uitzicht maar wellicht met 18de-eeuwse kern, eventueel nog ouder, zie bouwsporen in de achtergevel. Ten zuiden van het erf ligt het wagenhuis met geïncorporeerde stal. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen), wellicht met 19de-eeuwse kern en aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. 


ID: 168866 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

G. Gezellelaan 12 (Ruiselede)
Halfvrijstaand burgerhuis gelegen in een beboomde tuin. Verankerde, bruine baksteenbouw, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1925.


ID: 168867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

G. Gezellelaan 17 (Ruiselede)
Vrijstaande woning op de hoek met de Verlovestraat. Volgens kadastergegevens gebouwd circa 1906. Opgericht als herberg zogenaamd de "Tramstatie", de naam houdt verband met het tramstation dat op het latere Polenplein zou worden aangelegd. Op een foto van circa 1910 te zien als een laag, bakstenen huis in een pittoreske stijl. In 1926 registreert het kadaster een 'herbouwing'.


ID: 168863 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

G. Gezellelaan 2-4 (Ruiselede)
Vrijstaand samenstel van twee woningen op de hoek met de Kasteelstraat. Volgens kadastergegevens gelijktijdig opgetrokken circa 1877 op gronden verworven van de hoeve zie nummer 10. Nummer 2 nu in gebruik als krantenwinkel. Rode, verankerde baksteenbouw onder half schilddak en zadeldak (zwarte, mechanische pannen) met gevels in neoclassicistische stijl.


ID: 168864 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

G. Gezellelaan 8 (Ruiselede)
Halfvrijstaande burgerwoning, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1926. Verankerde, bruine baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 168856 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Galgenstraat 6 (Ruiselede)
Oude pachthoeve met losstaande bestanddelen rond een begraasd erf. Ook nog "Van Quathems hof" genoemd naar de familie Van Quathem die de hoeve uitbaatte tussen 1843 en 1988. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) getekend met boerenhuis en schuur, zie huidig. Breed boerenhuis, wellicht met 18de-eeuwse kern, in witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen), links een hoge opkamertravee. Verder monumentale dwarsschuur met geïncorporeerde stal.