Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 60165 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bossenstraat 43 (Wielsbeke)
Bossenstraat nr. 43. Historische hoeve "Goet te Plante", in geschiedenis minstens opklimmend tot het midden van de 17de eeuw, thans bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse losstaande bestanddelen en boerenhuis teruggaand tot de 18de eeuw. Historiek. De hoeve wordt binnen vierkante walgracht weergegeven op kaarten in een renteboek van de heerlijkheden Ingelmunster en Vijve


ID: 168163 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bossenstraat 43 (Wielsbeke)
Historische hoeve "Goet te Plante", in geschiedenis minstens opklimmend tot het midden van de 17de eeuw, thans bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse losstaande bestanddelen en boerenhuis teruggaand tot de 18de eeuw.


ID: 40403 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Breestraat (Wielsbeke)
Breestraat z.nr. O.-L.-Vrouwkapel, gelegen bij erfoprit van een hoeve (nr. 1). De kapel wordt opgetrokken in 1870, vermoedelijk door de pachters van hoeve Breestraat nr. 1. Naar verluidt opgericht als vervulling van belofte voor genezing van een kindje met kanker. Als eigenaar vermeldt het kadaster Jean Baptiste Bethune - van Outryve d'Ydewalle uit Gent, gekend als neogotisch architect. Ve


ID: 168164 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Breestraat (Wielsbeke)
De kapel wordt opgetrokken in 1870, vermoedelijk door de pachters van hoeve Breestraat nummer 1. Naar verluidt opgericht als vervulling van belofte voor genezing van een kindje met kanker. Als eigenaar vermeldt het kadaster Jean Baptiste Bethune - van Outryve d'Ydewalle uit Gent, gekend als neogotisch architect. Veldkapel in witgekalkte baksteen op gepekte plint, onder zadeldakje in Vlaamse pannen (nok haaks op straat), waarop een smeedijzeren kruis.


ID: 29855 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Caignaardstraat 1 (Wielsbeke)
Caignaardstraat nr. 1. Historische hoeve "Goet te Hooghcamere", bestaande uit losstaande en aaneengebouwde 18de- en 19de-eeuwse hoevegebouwen, in kern of geschiedenis minstens opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw. Historiek. Op kaarten in een renteboek van de heerlijkheden Ingelmunster en Vijve (1642) wordt een woonhuis afgebeeld op de plaats van de huidige


ID: 168271 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Caignaardstraat 1 (Wielsbeke)
Historische hoeve "Goet te Hooghcamere", bestaande uit losstaande en aaneengebouwde 18de- en 19de-eeuwse hoevegebouwen, in kern of geschiedenis minstens opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw.


ID: 39563 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Caignaardstraat 11 (Wielsbeke)
Caignaardstraat nr. 11. Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, met boerenhuis uit het interbellum. In geschiedenis opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw, cf. voorkomen van een woonhuis op kaarten in een renteboek van de heerlijkheden Ingelmunster en Vijve (1642). Op de kaarten bij het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763) wordt het boerenhuis afgebeeld haaks op de straa


ID: 168272 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Caignaardstraat 11 (Wielsbeke)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, met boerenhuis uit het interbellum. In geschiedenis opklimmend tot het tweede kwart van de 17de eeuw, zie voorkomen van een woonhuis op kaarten in een renteboek van de heerlijkheden Ingelmunster en Vijve (1642). Op de kaarten bij het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763) wordt het boerenhuis afgebeeld haaks op de straat georiƫnteerd en met een poel of restant van een walgracht aan de oostzijde.


ID: 13082 | Beschermd monument

Desselgemsestraat 15 (Wielsbeke)
Het kasteel van Ooigem, gelegen langs de Desselgemsestraat te Ooigem, is met inbegrip van de duiventoren beschermd als monument. Het omliggende park is beschermd als landschap.


ID: 13083 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Desselgemsestraat 15, Pontweg, Wielsbeeksestraat (Wielsbeke)
Deze bescherming betreft het park bij het kasteel van Ooigem met inbegrip van het als monument beschermde kasteel en de duiventoren.