Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 28772 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Desselgemsestraat 15 (Wielsbeke)
Kasteeldomein gelegen ten zuidoosten van de dorpskern van Ooigem, bestaande uit het vermoedelijk 17de-eeuwse kasteel met oudere kern binnen een ronde walgracht, een neerhof ten westen binnen grotendeels bewaarde omwalling met 18de-eeuws voormalig boerenhuis met oudere kern aan de zuidzijde.


ID: 168230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Desselgemsestraat 15 (Wielsbeke)
Kasteeldomein gelegen ten zuidoosten van de dorpskern van Ooigem, bestaande uit het vermoedelijk 17de-eeuwse kasteel met oudere kern binnen een ronde walgracht, een neerhof ten westen binnen grotendeels bewaarde omwalling met 18de-eeuws voormalig boerenhuis met oudere kern aan de zuidzijde. Buiten de omwalling ligt een park met boomgaard en deels ommuurde moestuin.


ID: 31867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driekoningenstraat (Wielsbeke)
Driekoningenstraat z.nr. O.-L.-Vrouwekapel, opgetrokken volgens literatuur ca. 1944 door Hilaire Vandenheede en Julia Vannieuwkerke, als dank van de familie voor het gespaard blijven van oorlogsleed. Geregistreerd bij kadaster in 1953, in eigendom van weduwe G. Lejeune de Schiervelt - 't Serstevens. Witgeschilderde bakstenen veldkapel onder half schilddak (rode mechanische pannen; nok haa


ID: 62466 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driekoningenstraat (Wielsbeke)
Gedenkteken, opgericht door de weduwe en kinderen van Henri Vandenhende, op de plaats waar die dodelijk verwond werd in 1937.


ID: 168273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driekoningenstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgetrokken volgens literatuur circa 1944 door Hilaire Vandenheede en Julia Vannieuwkerke, als dank van de familie voor het gespaard blijven van oorlogsleed. Geregistreerd bij kadaster in 1953, in eigendom van weduwe G. Lejeune de Schiervelt - 't Serstevens.


ID: 168274 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driekoningenstraat (Wielsbeke)
Gedenkteken, opgericht door de weduwe en kinderen van Henri Vandenhende, op de plaats waar die dodelijk verwond werd in 1937.


ID: 64413 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drogenbroodstraat 1 (Wielsbeke)
Drogenbroodstraat nr. 1. Hoeve, bestaande uit voornamelijk 20ste-eeuwse hoevegebouwen rondom een erf. Gelegen bij een bocht van de Kasteelbeek, op de grens met Oostrozebeke. Site minstens opklimmend tot het midden van de 18de eeuw, cf. voorkomen van drie langwerpige volumes in hoefijzervormige constellatie op de kaart van het derde kanton "Droogenbroothoeck" van het landbo


ID: 168275 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drogenbroodstraat 1 (Wielsbeke)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 20ste-eeuwse hoevegebouwen rondom een erf. Gelegen bij een bocht van de Kasteelbeek, op de grens met Oostrozebeke. Site minstens opklimmend tot het midden van de 18de eeuw.


ID: 65786 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eekhoutstraat (Wielsbeke)
Eekhoutstraat z.nr. Openluchtaltaar, vermoedelijk opgetrokken ca. 1975, naar ontwerp van architect Van Lauweryns uit Oostende. Altaar op rechthoekige sokkel bekleed met keiplaten. Bakstenen pijlers dragen een betonnen tablet waarop rechts een dito kruis. GEMEENTEARCHIEF WIELSBEKE, Werken aan kapel.


ID: 38635 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gaverstraat 2 (Wielsbeke)
Gaverstraat nr. 2. Kleine hoeve, bestaande uit losse hoevegebouwen, grotendeels opgetrokken in het laatste kwart van de 19de eeuw. In geschiedenis minstens opklimmend tot het tweede kwart van de 19de eeuw, cf. weergave van huidige constellatie van woonhuis en landgebouw op het primitief kadasterplan (ca. 1830). In 1881 wordt volgens kadaster op dezelfde plaats een nieuw boerenhuis opgetro