Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 83787 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstersestraat 131 (Wielsbeke)
Hulstersestraat nr. 131. Burgerwoning gebouwd in 1934 door landwerker Camiel Deleersnijder – Hoste. Vrijstaand enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen). Roodbakstenen lijstgevel met gebruik van natuursteen voor de plint, trede bij de voordeur, de onderdorpels en de hoekstenen van de korfboogvormige muuropeningen. Bewaa


ID: 168235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstersestraat 131 (Wielsbeke)
Burgerwoning gebouwd in 1934 door landwerker Camiel Deleersnijder – Hoste. Vrijstaand enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak.


ID: 168242 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanaalweg 13, Meulebeeksestraat (Wielsbeke)
Vlasschuur met gevelkapel, volgens kadaster in 1948 gebouwd door René Vande Kerckhove – Debeuf, vlashandelaar uit Oostrozebeke, vijf jaar later naar achter toe uitgebreid. Het gemeentearchief bewaart een ontwerp voor de vlasschuur uit 1947 opgemaakt door architect Remi Delarue. De gevelkapel was nog niet op het ontwerp afgebeeld.


ID: 27509 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef (Wielsbeke)
Kasteeldreef z.nr. Zes afsluitingspalen, geplaatst langs de aanzet van de voormalige toegangsdreef tot het kasteel "Ten Broucken" (cf. Rijksweg nr. 314), als indicatie van eigendomsafbakening. Vier conische paaltjes in blauwe hardsteen, o.m. met resterende bekroning door ijzeren bol met pin, eertijds vermoedelijk met elkaar verbonden door ijzeren kettingen. Twee cilinder


ID: 168169 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef (Wielsbeke)
Zes afsluitingspalen, geplaatst langs de aanzet van de voormalige toegangsdreef tot het kasteel "Ten Broucken" (zie Rijksweg nummer 314), als indicatie van eigendomsafbakening.


ID: 168205 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef, Rijksweg 234, 312-314 (Wielsbeke)
Kasteelsite met een geschiedenis die minstens opklimt tot de 14de eeuw. Het huidige neoclassicistische kasteel dateert vermoedelijk van eind 18de eeuw, weliswaar met latere aanpassingen. Van de oorspronkelijke omwalling blijft vandaag nog de U-vormige gracht over. Het kasteeldomein is toegankelijk via de Kasteeldreef, die de verbinding vormt met de oude dorpskern van Wielsbeke. Aan het begin van de dreef staan enkele kettingpalen. Tussen de dreef en het kasteel ligt nog een Onze-Lieve-Vrouwekapelletje. Het kasteelpark, dat zich begin 20ste eeuw uitstrekte tot de Rijksweg en zo het neerhof en de conciërgewoning in het domein integreerde, is door verkaveling en publieke functies gefragmenteerd.


ID: 81622 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef 13 (Wielsbeke)
Woning en voormalige veeartspraktijk Van Daele. Vrijstaande villa en praktijk gebouwd in 1968 naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, °1919-†2004) op het hoekperceel met de Wandellaan.


ID: 168170 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef 13 (Wielsbeke)
Woning en voormalige veeartspraktijk Van Daele. Vrijstaande villa en praktijk gebouwd in 1968 naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, °1919-†2004) op het hoekperceel met de Wandellaan.


ID: 27435 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef 2 (Wielsbeke)
Woning Desmet, gebouwd in 1964-1965 naar ontwerp van architect E. Vanassche (Brugge, °1933). Ontwerp uit de beginperiode van architect Vanassche waar hij nog een strak modernisme nastreeft.


ID: 33776 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Keihoek (Wielsbeke)
Gelegen aan de hoek met de Kouterstraat. Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart of "Splenters Kapelle", genaamd naar de familie Desplenter die vanaf de oprichting van de kapel circa 1890 het onderhoud van de kapel voor haar rekening nam. Gebouwd in opdracht van handelaar August Delbaere uit Kortrijk en feestelijk ingewijd in 1893.