Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 178200 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine Schaluinstraat (Tremelo)
Staakkapel met Mariabeeld en Linde op de hoek van de Kleine Schaluinstraat met Turfhoeveweg. De kapel bestaat uit een betonnen zuil met erop een kleine nis en is in de tweede helft van de 20ste eeuw te dateren. Achter de kapel is een Linde (Tilia) geplant, mogelijks vroeger maar ten laatste gelijktijdig met de kapel. Er is nog een actieve devotie aan de kapel.


ID: 118938 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat (Tremelo)
Kleine kapel met beraapte gevels onder een pannen zadeldak, opgericht in 1923, linde achter de kapel.


ID: 178206 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Venstraat (Tremelo)
De niskapel van Sint-Aldegonde werd in de 2de helft van de 19de eeuw in traditionele stijl opgetrokken. De kapel bestaat uit een combinatie van rode baksteen met gesinterde bakstenen voor de speklagen, de vensteromlijsting en de ontlastingsboog. De nis is verdiept geplaatst en wordt afgesloten met traliewerk. Het overstekend zadeldak is bekleed met rode pannen.


ID: 178208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomlaan (Tremelo)
Kleine Lourdesgrot, gebouwd in 1950 en opgetrokken uit ruwe betonstenen met bovenaan een Mariabeeld in een nis. Het Mariabeeld in de nis wordt afgeschermd door een klein raampje in glas. Rondom de nis is er een gecementeerde sierrand in lichtblauwe kleur geschilderd en voorzien van de inscriptie AVM. Er is op het moment van de inventarisatie nog een actieve devotie aanwezig.


ID: 120399 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Monnikstraat (Tremelo)
De Sint-Annakapel is één van de oudste kapellen van het dorp Baal. Ze dateert vermoedelijk minstens van de tweede helft van de 18de eeuw. Sint-Anna is de patroonheilige van de parochie Baal.


ID: 178214 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

O.-L.-Vrouwelaan (Tremelo)
Bedevaartsoord uit de 2de helft van de 20ste eeuw, bestaande uit een beeld van Fatima door Jan Boedts op natuurstenen sokkel en een kruisweg.


ID: 178216 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoriestraat (Tremelo)
De kapel O.L.V. Altijddurende Bijstand aan de Pastoriestraat is een betreedbare kapel uit het interbellum in een sobere traditionele stijl met art-deco invloeden. De kapel heeft een deels gecementeerde plint en (sier)metselwerk met bloktandfries. De zijgevels zijn gebouwd in de klassieke oranje-roze baksteen gebruikelijk in het interbellum. De voorgevel is gebouwd in oranje en gele perssteen. De gele steen heeft een reliëf. Het zadeldak is bekleed met rode pannen. Het bovenlicht van de vleugeldeur bevat figuurglas.


ID: 178218 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pater Damiaanstraat (Tremelo)
Betreedbare kapel gebouwd in 1920 in eclectische stijl. De kapel is opgetrokken in baksteen met speklagen en een korfboog, eveneens geaccentueerd in geëmailleerde steen. De verhoogde kopgevels is aan de voorzijde bekroond met een smeedijzeren kruis. In de schouderstukken en in de bloktandfries aan de zijgevels er zijn gesinterde bakstenen zichtbaar. De vleugeldeur met panelen bevat decoratief traliewerk.


ID: 178221 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Processieweg (Tremelo)
Betreedbare kapel in art-deco stijl, opgetrokken in 1928. Witgeschilderde, bakstenen kapel op veelhoekig grondplan, met hoekpilasters in lichtblauwe kleur met kruis. Het oorspronkelijk schrijnwerk met blauw figuurglas in de toegangsdeur is bewaard. De grijze plint aan de zij- en achtergevels is gecementeerd. De kapel heeft een zadeldak met leien.


ID: 178230 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldonkstraat (Tremelo)
Betreedbare Heilige Maria Kapel op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in de tweede helft 19de eeuw in traditionele bouwstijl in rode baksteen. De kapel heeft een houten toegangsdeur met traliewerk in de deuropening met elliptische boog. De zijgevels bevatten elk een oculus. De puntgevel is voorzien van witte bepleistering en met de vermelding van ‘S Maria’. De kapel heeft een zadeldak dat rust op decoratieve houten consoles. De groenaanleg in directe omgeving draagt bij aan het karakter.