Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 168247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 57 (Wielsbeke)
Vlasfabriek Peers, thans tot woning omgebouwd. Jules Peers – Descheemaeker, een vlashandelaar uit Ooigem laat in 1936 een kunstmatige roterij en zwingelarij oprichten. Een jaar later wordt het vlasbedrijf in westelijke richting uitgebreid met een landgebouw en een tweede kunstmatige roterij.


ID: 26215 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 87 (Wielsbeke)
Oostrozebeeksestraat nr. 87. Vrijstaande interbellumwoning in 1936 naar ontwerp van de Ingelmunsterse architect Léon Verthé gebouwd voor vlashandelaar Gustaaf Durieux – Matton. Bakstenen enkelhuis afgescheiden van de straat door laag smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Roodbakstenen lijstgevel gemark


ID: 79832 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 93 (Wielsbeke)
Oostrozebeeksestraat nr. 93. Halfvrijstaande interbellumwoning, in 1935 opgetrokken in opdracht van Richard Hoste – Debrouwere, vlaskoper uit Ooigem. Iets dieper gelegen enkelhuis met roodbakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen, onder een zadeldak in mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat). Korfboogvormige muuropeningen onder strek met natuurstenen aanzetstenen.


ID: 168248 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 93 (Wielsbeke)
Halfvrijstaande interbellumwoning, in 1935 opgetrokken in opdracht van Richard Hoste – Debrouwere, vlaskoper uit Ooigem. Iets dieper gelegen enkelhuis met roodbakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen, onder een zadeldak in mechanische pannen.


ID: 78318 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat (Wielsbeke)
Peter Benoitstraat z.nr. Kapel naar een ontwerp uit 1960 van de Ooigemse architect L. Ottevaere; op vierhoekig, begraasd en door linden afgezoomd pleintje. Houten beglaasd spitsbogig O.-L.-Vrouwkapelletje (beeld O.-L.-Vrouw met Kind) op door twee sokkeltjes ondersteund tablet met bekronend ijzeren kruis. Opgehangen tegen gebogen spitse en witbepleisterde achterbouw. Zowel de eigenlijke ka


ID: 168255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat (Wielsbeke)
Kapel naar een ontwerp uit 1960 van de Ooigemse architect Lieven Ottevaere; op vierhoekig, begraasd en door linden afgezoomd pleintje.


ID: 168256 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontweg 15 (Wielsbeke)
Tot woning omgebouwde vlasfabriek, gesitueerd in oostelijke hoek van de Pontweg. Handelaar Camiel Landuyt - De Breyne laat in 1934 een kunstmatige roterij bouwen, twee jaar later ten zuiden uitgebreid met een aanpalende zwingelarij.  Bewaarde rootkamers en fabrieksschoorsteen.


ID: 30157 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontweg 7 (Wielsbeke)
Pontweg nr. 7. Tot woning omgebouwde vlasfabriek, gesitueerd in oostelijke hoek van de Pontweg. Handelaar Camiel Landuyt - De Breyne laat in 1934 een kunstmatige roterij bouwen, twee jaar later ten zuiden uitgebreid met een aanpalende zwingelarij. Bewaarde rootkamers en fabrieksschoorsteen. De inventaris van de vlasverwerkingsindustrie uit 1941 vermeldt Gustaaf Landuyt als vlasnijveraar


ID: 31552 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Priesteragiestraat 2 (Wielsbeke)
Priesteragiestraat nrs. 2-4. Samenstel van twee landelijke eenlaagswoningen, minstens opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw, cf. voorkomen op het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763). Aangeduid op het primitief kadasterplan (ca. 1830), gelegen aan de oever van de Loverbeek. In de tweede helft van de 19de eeuw eigendom van grootgrondbezitter Isidoor Eggermont uit Ledeberg. Volgens


ID: 168290 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Priesteragiestraat 2 (Wielsbeke)
Samenstel van twee landelijke éénlaagswoningen, minstens opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw, zie voorkomen op het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763). Aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1830), gelegen aan de oever van de Loverbeek.