Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 149166 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noord-Ossenaarstraat 3 (Alveringem)
Grootse, meerledige hoeve, omgeven door een met bomen omzoomde sloot. Ten noorden omwalde, met knotwilgen omkranste terp, waarop eens het verblijf van de religieuzen, bereikbaar via bakstenen, verankerde, tweeledige boogbrug. Losse hoevegebouwen, bereikbaar ten zuiden via bakstenen brug, gemarkeerd door vierkante hekpijlers. Zuidelijke begrenzing van erf gevormd door boerenhuis met opkamer, gedateerd 1706, aangepast in de 20ste eeuw. Ten westen van het erf, monumentale dwarsschuur met vermoedelijk 17de-eeuws-uitzicht, maar mogelijk oudere kern.


ID: 27365 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Notelaarstraat 16 (Alveringem)
Nr. 16. Langgestrekt hoevetje, bereikbaar via een met knotwilgen afgezoomde oprit, midden weilanden, in de nabijheid van enkele boerenarbeidershuisjes en een nog deels omwalde XIX-hoeve. Boerenhuis van vier trav. en één bouwl. Onder licht gebogen zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIXA. Verankerde gele baksteenbouw. Rechth. muuropeningen. Kozijnvensters, het l. nog beluikt, in getoo


ID: 149039 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Notelaarstraat 16 (Alveringem)
Langgestrekt hoevetje, bereikbaar via een met knotwilgen afgezoomde oprit, midden weilanden, in de nabijheid van enkele boerenarbeidershuisjes en een nog deels omwalde 19de-eeuwse hoeve. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder licht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Tegen de westelijke zijgevel aanleunend stalgebouw.


ID: 11362 | Beschermd monument

Oerenstraat (Alveringem)
De voormalige parochiekerk Sint-Apollonia te Oeren, is beschermd als monument.


ID: 11409 | Beschermd monument

Oerenstraat (Alveringem)
De Belgische militaire begraafplaats te Oeren, is beschermd als monument.


ID: 35522 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oerenstraat (Alveringem)
Belgische militaire begraafplaats aangelegd rond het 16de eeuws, laatgotisch kerkje van Oeren.


ID: 38781 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oerenstraat (Alveringem)
Na parochiale vereniging van Oeren met Alveringem in 1808, bleef de kerk als kapel in gebruik; thans ook dienst doende als tentoonstellingsruimte. Lage omheiningsmuur van gele baksteen met gesmeed ijzeren hek, gevat tussen gebundelde steunberen met versnijdingen.


ID: 149003 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oerenstraat (Alveringem)
Laatgotisch kerkje uit begin 16de eeuw, ter vervanging van een romaans bedehuis, waarvan het koor in de nieuwe bouw werd geïntegreerd. Sacristie van 1803. Restauratie in 1896 naar ontwerp van architect J. Vinck uit Veurne. Gele baksteenbouw met aanwezigheid van ijzerzandsteen.


ID: 169619 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oerenstraat (Alveringem)
Belgische militaire begraafplaats tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd rond de zestiende-eeuwse, laatgotische kerk van Oeren. Aan toegangszijde is er een omheiningsmuur uit gele baksteen met gesmeed ijzeren traliewerk en een toegangspoort. De graven zijn aangelegd in dubbele rijen.


ID: 174382 | Unesco werelderfgoed kernzone

Oerenstraat (Alveringem)
De Belgische militaire begraafplaats Oeren is erkend als werelderfgoed.