Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 144009 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Warandedreef 13 (Sint-Martens-Latem)
Ruime betonnen villa van 1970, gebouwd door architect Ivan Van Mossevelde voor kunstverzamelaar Roger Matthys-Colle. De villa is volledig opgetrokken uit betonplaten met zichtbare structuur van de bekisting, die de gevels een sculpturaal accent geven.


ID: 144010 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Warandedreef 14 (Sint-Martens-Latem)
Villa gebouwd in 1951 naar ontwerp van de Brusselse architect André Jacqmain, als buitenverblijf. De villa is omgeven door een aangepaste tuinaanleg en is harmonisch geïntegreerd in de boomrijke omgeving.


ID: 144011 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Xavier De Cocklaan 20 (Sint-Martens-Latem)
Achterin gelegen villa in zakelijke stijl van 1934 naar ontwerp van D. Van den Heede, zie plintopschrift. Later achteraan uitgebreid voor kinderhome. Geschilderd bakstenen gebouw op vierkante plattegrond, twee bouwlagen en tentdak.


ID: 144012 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Xavier De Cocklaan 5A (Sint-Martens-Latem)
Villa Julia is het voormalig woonhuis met atelier van kunstenaar Xavier De Cock. Alleenstaand herenhuis uit de 18de eeuw met kern van 1789, zie gedenksteen binnen. Het oorspronkelijk bepleisterd en witgeschilderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak is heden voorzien van gecementeerde gevels en een schilddak.


ID: 144013 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zevecotestraat 18 (Sint-Martens-Latem)
Villa in nieuwe zakelijkheid gelegen te midden van een grote aangelegde tuin met vijver, met in dezelfde stijl ontworpen toegangshek met betonnen zuilen en afdakje boven het voetgangershek, gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect Raymond Rooryck op de plaats van een villa van 1928 met behouden tuinaanleg.


ID: 144014 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zevecotestraat 7 (Sint-Martens-Latem)
Voormalig neerhof en geboortehuis van burgemeester, kunstschilder en letterkundige A. Van den Abeele. Huidig gebouwencomplex overwegend vernieuwd in de 19de eeuw met uitzondering van de stallen ten zuidoosten. Behouden 18de-eeuwse stallen met gewitte erfgevel onder zadeldak met links zijaandak met vlechtingen en luchtgaten.


ID: 144015 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aerschotstraat 100-108 (Sint-Niklaas)
Rij eclectische huizen uit begin 20ste eeuw, van twee bouwlagen onder zadeldaken en twee tot drie traveeën; voorzien van jaartal 1914. Gemeenschappelijke kenmerken: sokkel van gekantrechte natuursteen, muurbanden die contrasteren met de per pand verschillende parementsteen en ijzeren I-lateien. Overigens sterk individualistisch uitgewerkte panden.


ID: 144017 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Aerschotstraat 114 (Sint-Niklaas)
Uitgestrekt complex als binnenblok tussen Aerschot-, Dal-, Hazewind- en Lange Halsbeekstraat en de spoorweg Antwerpen-Gent. Van de oorspronkelijke stoomsteenbakkerij rest enkel de schoorsteenvoet van de oostwest-gerichte, vernieuwde Hoffmannoven. Fabriek voor asbestcement, in 1921-23 gebouwd naar ontwerp van architect August D'Hooge, in Amsterdams geïnspireerde art-decogetinte baksteenarchitectuur.


ID: 144018 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ankerstraat 1 (Sint-Niklaas)
Hoekhuis met twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw, met behouden rococo-deuromlijsting op de hoektravee.


ID: 144019 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ankerstraat 109 (Sint-Niklaas)
Dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak met twee dakkapellen. Gecementeerde lijstgevel in neoclassicistische stijl, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.