Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 26840 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 5 (Wingene)
Villa gebouwd in opdracht van Herman Persyn – Van Robaeys op een stuk grond van de erfgenamen van baron D'Overschie de Neeryssche de Kerkhove D'Exaerde.


ID: 36635 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat (Wingene)
Zogenaamde koortskapel bij de Munken. Gelegen op het kruispunt van de Munkelostraat en een kerkwegel die als dreef westwaarts verder loopt. Geflankeerd door twee lindes.


ID: 170340 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat (Wingene)
Koortskapel bij de Munken in 1919 gebouwd. Gelegen op het kruispunt van de Munkelostraat en een kerkwegel. Geflankeerd door twee lindes. Roodbakstenen volume onder zadeldakje met geglazuurde pannen bekroond door smeedijzeren kruis. Rondbogige beeldnis met offerblok, gipsen beeld en houten bordje met opschrift.


ID: 23945 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 26 (Wingene)
Woonhuis met bijhorende achterliggende nutsgebouwen. Op de kaart van Ferraris (1770-1778) worden twee volumes, evenwijdig met de straat weergegeven.


ID: 38495 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 30 (Wingene)
Kleine arbeiderswoning, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 25812 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 32 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een hoekperceel bij de Ondankstraat.


ID: 50257 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 35 (Wingene)
De oudste vermelding van de site dateert van 1274.


ID: 170335 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 35 (Wingene)
De oudste vermelding van de site dateert van 1274, oorspronkelijk een landbouwontginning 'in de woestenij' toebehorende aan het klooster van Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen. Tijdens de godsdiensttroebelen in de tweede helft van de 16de eeuw werd het goed geplunderd en verlaten, later heropgericht. In 1796 werd het ganse domein door de Fransen aangeslagen. Volgens het kadaster organiseerde de toenmalige Brusselse eigenaar Constantinus Ophoven-Suys een grote verbouwingscampagne in 1852, toen werden de twee woonhuizen samengevoegd en verbouwd tot kasteel. Vrijstaand neogotisch kasteel ingeplant binnen een ruime parkaanleg met laat 19de-eeuwse landschappelijke kenmerken, vijver en parkboomgroepen met omliggende bossen. Aan de straat gelegen ommuurde moestuin en recentere boomgaard. Hoofdvolume van twee bouwlagen onder leien zadeldak met centrale toren met naaldspits.


ID: 23084 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 37 (Wingene)
Hoeve "MUNCKEHOF", deel uitmakend van het kasteeldomein "Munkegoed".


ID: 170336 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 37 (Wingene)
Hoeve, deel van het kasteeldomein Munkegoed, volgens het kadaster gebouwd in 1852. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels gekasseid erf. Boerenwoning opgevat als een tweewoonst van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met stal en schuur.