Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

5510 resultaten


ID: 171454 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg 19A (Ardooie)
Gebouwd aan de in 1880 afgewerkte spoorlijn 73 (Deinze-De Panne), thans woonhuis. Volgens kadaster wordt het haltegebouw van het 'type 1893' pas in 1896 opgetrokken, eerst het deel van twee bouwlagen met het loket op de beneden- en de dienstwoning op de bovenverdieping.


ID: 171276 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Lichterveldsestraat (Ardooie)
Opgetrokken tijdens het interbellum. Rode baksteenbouw van twee bouwlagen op vierkant grondplan en onder platte bedaking.


ID: 171285 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pittemsestraat 20-24 (Ardooie)
Vlasfabriekssite Debruyne, bestaande uit de woningen van vader en zonen Debruyne uit 1936 en 1946, met achterliggende vlasschuren en -loodsen uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw. Nummers 20-22, vrijstaande tweelingvilla's van twee bouwlagen in gele baksteenbouw onder leien schilddaken; rechthoekige muuropeningen, vierkante erkeruitbouwen, vernieuwd schrijnwerk. gsheen de Vlasstraat een weegbrug met houten liggers en weegmechanisme in bijgebouw.


ID: 11489 | Beschermd monument

Pittemsestraat 62 (Ardooie)
De Rysselendemolen is beschermd als monument.


ID: 169623 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pittemsestraat 62 (Ardooie)
De Rijsselendemolen is een bakstenen bergmolen met de functie van korenwindmolen, opgericht in 1855 met recuperatiematerialen van de 18de-eeuwse houten staakmolen op dezelfde locatie. Ten noordwesten van de molen staat een houten poortgebouwtje onder zadeldakje, gereconstrueerd met recuperatiematerialen van elders. Ten zuidwesten van de molen bevindt zich een vakwerkbouwsel, naar verluidt gereconstrueerd met recuperatiematerialen van een ontmantelde wagenschuur uit Hondschoote.


ID: 171302 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roeselaarsestraat 177-179 (Ardooie)
Directeurswoning en bedrijfsgebouwen van de voormalige olieslagerij Baert. Woning uit het interbellum, bedrijfsgebouwen voornamelijk uit de tweede helft van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Grote halfvrijstaande woning van twee bouwlagen in oranjerode baksteenbouw onder half schilddak in zwartgeglazuurde mechanische pannen, met opengewerkte beglaasde top. Ten westen, de cichorei-ast.


ID: 171296 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roeselaarsestraat 85 (Ardooie)
Woning uit het laatste kwart van de 19de eeuw, met achtergelegen vlasfabriek uit het interbellum.


ID: 171375 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 211 (Ardooie)
Voormalig stationsgebouw "Ardooie-Koolskamp". Eigenlijke stationsgebouw bestaande uit drie delen: centraal gedeelte van twee bouwlagen en drie traveeën onder overkragend zadeldak (eternietleien), aan de oostzijde geflankeerd door een lage vleugel van drie traveeën onder zadeldak (zwartgeglazuurde mechanische pannen), aan de westzijde door een lage vleugel van drie traveeën met plat dak.


ID: 171317 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 48 (Ardooie)
Bedrijfswoning van houtzagerij de Mûelenaere, opgericht in 1911-1912 in opdracht van Eugeen de Mûelenaere, naar ontwerp van de Ardooise architect Octave Devos (†1956), leerling van Sint-Lucas te Gent. Hoofdvolume in lichtrode baksteen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen.


ID: 171318 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 53 (Ardooie)
Woning van architect Jerome Deboutte uit 1913, tevens bedrijfswoning van de voormalige zeepziederij Deboutte, vanaf het interbellum van de voormalige pantoffelfabriek De Busschere.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.