Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

600 resultaten


ID: 170827 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Industrielaan (Waregem)
Vermoedelijk begin 19de-eeuwse brug over de Gaverbeek, voor het eerst aangeduid op een kaart uit de Atlas der Buurtwegen (1844).


ID: 20906 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bronstraat 4 (Wellen)
Watergraanmolen van het onderslagtype, gelegen op de Herk en in gebruik tot in 1978.


ID: 21160 | Beschermd monument

Hoge Poortstraat (Wervik)
Deze bescherming betreft twee Duitse bunkers (enkel de constructies op zich) in de weiden ten westen van de hoeve Hoogpoort.


ID: 112842 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Markt 52, 59 (Westerlo)
Alle woningen aan de zuidkant van de Grote Markt zijn met een brugje verbonden met een open ruimte tussen de tuinen en het kasteeldomein, toegankelijk via de Rietstraat.


ID: 144960 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cederdreef 9 (Wetteren)
Meergezinswoning De Oranjerie, voorheen oranjerie van kasteel van Gransvelde in landschapstuin naar een ontwerp van Fuchs van 1870. Naast de oranjerie uit het begin van de 19de eeuw rest nog de vroegere hovenierswoning. Ook de vroegere toegang tot het kasteeldomein, aan de Parklaan, bleef behouden. Een vaste brug, voorafgegaan door vier schamppalen, aan weerszij met gesmeed hekwerk met dezelfde rocaillemotieven als in de poort met 19de-eeuws voorkomen.


ID: 144982 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duilhoekstraat 29 (Wetteren)
Omwalde hoeve, vermoedelijk opklimmend tot de 15de of 16de eeuw. Erf toegankelijk via brugje over walgracht en ijzeren hek aan bakstenen pijlers; gekasseide oprit. Woning bestaande uit twee volumes van respectievelijk zes traveeën en twee en een halve bouwlaag en twee traveeën. Grote bakstenen schuur met geknikt zadeldak en centrale doorrit


ID: 145124 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Parklaan 4A-B (Wetteren)
De voormalige hovenierswoning, in de zuidoostelijke hoek van het domein is in 1861 gebouwd. Aanvankelijk bestemd als hovenierswoning, remise en paardenstal, nu omgevormd tot meergezinswoning. Woning met U-vormige aanleg van één bouwlaag onder mansardedak. Centraal naar hekwerk en tuin georiënteerde grote koetspoorten verbouwd tot vensters.


ID: 159527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bissegemstraat 54-56 (Wevelgem)
Dieper in gelegen voormalige pastorie, gelegen op een mote en oorspronkelijk deel uitmakend van een dubbele omwalling met ten noorden schuur. De pastorie is van oudsher verbonden met de hoeve " 't Goed ter Elst", centrum van de gelijknamige heerlijkheid "Ter Elst".


ID: 113500 | Beschermd monument

Brandstraat (Willebroek)
Deze bescherming betreft de Duitse bunkers van de bunkerlinie 'Südabschnitt' bij Fort Breendonk. Het betreft drie bunkers: een mitrailleurspost (type IV), een manschappenonderkomen (type VI) en een observatiepost (type IX), gelegen in een open landschap met archeologische sporen.


ID: 112964 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dokter Persoonslaan (Willebroek)
Hefbrug van geklonken staal, een realisatie van de Willebroekse ijzerconstructiefabriek, plechtig ingehuldigd in 1952. De brug vervangt, ter plaatse van het vroegere sas, de zwaai- of wipbrug, die in de meidagen van 1940 verwoest werd.