Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 12531 | Beschermd monument

Dorp (Zedelgem)
De parochiekerk Sint-Martinus te Loppem, is beschermd als monument.


ID: 22098 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Begraafplaats van Loppem gedeeltelijk ingeplant op de pastorietuin en de tuin van het kasteel "ter Mote". Aangelegd tussen 1948 en 1952 en uitgebreid in 1996 ten koste van de pastorietuin. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem.


ID: 24509 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Oorlogsgedenkteken, ingewerkt in de kerkhofmuur, voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 70161 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Parochiekerk Sint-Martinus, beschermd als monument bij M.B. van 17/05/1999, en met omringend grasplein.


ID: 172146 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Georiënteerde kerk met omringend grasplein ter vervanging van het in 1952 verdwenen kerkhof. Aan noordzijde afgezet met een lage bakstenen muur onder ezelsrug, ten zuidoosten deels behouden haag en leilinden. Toegangspad in blauwe hardsteen geflankeerd door ijzeren hekken gevat in blauwhardstenen pijlers met bekronende bol.


ID: 172147 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Oorlogsgedenkteken, ingewerkt in de kerkhofmuur, voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Opgericht in 1920 door de gemeente Loppem, ontworpen door architect Jozef Viérin en uitgevoerd door beeldhouwer J. De Plancke (Ieper). Natuurstenen plaat op sokkel en bekroond door een steen met klimmende leeuwen die het Belgische wapenschild vasthouden en eronder het opschrift "VOOR GOD EN VADERLAND". Nissen aan beide zijden met de namen van de gesneuvelden, aan de voorzijde met korfboog en wapenschild van Loppem, achterzijde (rechthoekig met afgeronde hoeken) met opschrift "17 – 18 OKTOBER 1918 R.I.P.".


ID: 172154 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp (Zedelgem)
Begraafplaats van Loppem gedeeltelijk ingeplant op de pastorietuin en de tuin van het kasteel "ter Mote". Aangelegd tussen 1948 en 1952 en uitgebreid in 1996 ten koste van de pastorietuin. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem. Rechthoekige plattegrond afgezoomd met laurierkers en haagbeuken. Een centraal geknikt pad (betonklinkers) leidt naar een calvariekruis in een portiek onder zadeldak (Vlaamse pannen), geflankeerd door taxussen. Militaire begraafplaats rechts van de ingang met graven van oud-strijders uit de beide Wereldoorlogen gegroepeerd rond een driehoekig plantsoen met centraal een obelisk. Ossuarium links van de ingang eveneens in een driehoekig plantsoen. Links van de calvarie het columbarium en rechts de strooiweide. Op de begraafplaats enkele leilinden, beuken en coniferen.


ID: 24255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 1 (Zedelgem)
Gemeentehuis van Loppem, tegenwoordig ook bibliotheekfiliaal. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem.


ID: 172148 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 1 (Zedelgem)
Gemeentehuis van Loppem, tegenwoordig ook bibliotheekfiliaal. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem. Opgetrokken in 1939 op de plaats van enkele oude huisjes. Sedert de fusie met de gemeente Zedelgem in 1977 met beperkte dienstverlening. Het gemeentehuis wordt in 1999 gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw achteraan ten behoeve van de bibliotheek. Halfvrijstaand en beeldbepalend volume met witbepleisterde muren onder schilddak (mechanische pannen). Brede inkompartij met voorgeplaatst portaal, bekleed met grijze imitatienatuursteen. Rondboogingang met vleugeldeuren en geflankeerd door kleine, rechthoekige, betraliede vensters. Boven de ingang opschrift "GEMEENTEHUIS" en wapenschild van Loppem. Bovenzijde van de inkompartij uitgewerkt als balkon onder betonnen luifel en met balustrade, twee vlaggenmasten. Rechts een bijkomende rondboogingang.


ID: 43201 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 10 (Zedelgem)
Voormalige herberg "De Rode Leeuw" en "A l'Université", zie uithangbord. Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem.