Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 171999 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Léon Claeysstraat 4 (Zedelgem)
Moderne woning in een ruime tuin gelegen, door architect Axel Ghyssaert (Sint-Kruis) in 1962 ontworpen. Het huis krijgt in 1963 de Van de Venprijs, een prijs die het ontwikkelen van nieuwe woonvormen wil stimuleren. Uitgewerkt als een doos en opgetrokken in modernistische stijl. Afwisseling van muren in witbeschilderde baksteen met raampartijen. De constructie bestaat uit een betonnen skelet rustend op palen.


ID: 53420 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maricolenstraat 7 (Zedelgem)
Burgerwoning uit de jaren 1920-1930, in de rij en met voortuin. Gevel met parement in oranje baksteen boven een plint in blauwe hardsteen en onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 172182 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maricolenstraat 7 (Zedelgem)
Burgerwoning uit de jaren 1920-1930, in de rij en met voortuin. Gevel met parement in oranje baksteen boven een plint in blauwe hardsteen en onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 31041 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg (Zedelgem)
Toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima en opgericht circa 1940.


ID: 172183 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg (Zedelgem)
Toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima en opgericht circa 1940. Rode baksteen onder ezelsrug, rechthoekige nis met omlijsting en bekronend kruis in gesinterde baksteen.


ID: 27088 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg 15 (Zedelgem)
Gelegen in het parkdomein van het Merkemveldbos. Opgetrokken in 1951, naar een ontwerp van André De Pauw, in opdracht van het Vlaamsch Verbond der Katholieke Scouts (VVKS) dit om de katholieke inslag van de vereniging te benadrukken.


ID: 172184 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg 15 (Zedelgem)
Gelegen in het parkdomein van het Merkemveldbos. Opgetrokken in 1951, naar een ontwerp van André De Pauw, in opdracht van het Vlaamsch Verbond der Katholieke Scouts (VVKS) dit om de katholieke inslag van de vereniging te benadrukken. Vernieuwd in 1985. Kapel in neoromaanse stijl, rode baksteenbouw boven een gecementeerde plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen), steunberen op de hoeken. Voorgevel met bekronend klokkentorentje, halfronde koorapsis. Geprofileerde rondboogopeningen bij de brede poort geflankeerd door kruisen uitgespaard in het metselwerk, de drie gekoppelde vensters in de zijgevels en de koorapsis.


ID: 70947 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg 26 (Zedelgem)
Opgetrokken in 1992 naar een ontwerp van architect Stéphane Beel (Gent). Achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef die het perceel aan westzijde afbakent. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.


ID: 172185 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg 26 (Zedelgem)
Opgetrokken in 1992 naar een ontwerp van architect Stéphane Beel (Gent). Achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef die het perceel aan westzijde afbakent. Ingeplant in de voormalige moestuin van het kasteel "Baesveld" waarvan het oostelijk deel nu hoort bij de voormalige oranjerie van het kasteel. Langgerekt, balkvormig volume parallel aan de oude tuinmuur gebouwd. Het volume is een weinig verhoogd, steunend op een naar binnen liggende sokkel en geeft daardoor een zwevend effect. Opgedeeld in gesloten en open delen wat doorheen de ruimte een afwisseling geeft van binnen en buiten met als gevolg een contrast tussen beslotenheid en openheid


ID: 35173 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merkemveldweg 28 (Zedelgem)
Voormalige oranjerie met ten noorden een nieuw aangelegde tuin op de vroegere moestuinen van het kasteel zogenaamd "Baesveld" (zie Baesveld nr. 2). Heden gerenoveerd en in gebruik als woning, achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef.