Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 26464 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

4e Regiment Karabiniersstraat 9 (Zonnebeke)
In 1910 deels omgebouwd tot vredegerecht en gemeentehuis. Na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd voor zijn oorspronkelijke bestemming, naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) van 1920.


ID: 153074 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

4e Regiment Karabiniersstraat 9 (Zonnebeke)
In 1910 deels omgebouwd tot vredegerecht en gemeentehuis. Na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd voor zijn oorspronkelijke bestemming, naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920; eclectische bouwtrant voornamelijk geïnspireerd op de regionale renaissancestijl en de gotiek. Bakstenen gebouwencomplex onder zadeldaken bestaande uit een kloostervleugel met een haaks tegen de achtergevel aanleunende klasvleugel, en rechts een flankerende kapel. Omsloten speelplaats aan straat afgezet met bakstenen muur tussen postamenten.


ID: 153014 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Alb. Rodenbach plein 1, 4-11, 12, Steenmolenlaan 38-48 (Zonnebeke)
Oorspronkelijk achttien gezinswoningen, in 1955-1956 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel. Architecturale en stedenbouwkundige waarde als representatief voorbeeld van de collectieve (sociale) huisvesting uit de naoorlogse periode. Belangrijk voor deze erfgoedwaarde is de homogeniteit van de architecturale volumes, het coloriet, rode pannendaken en witgeschilderde gevels, en de muuropeningen.


ID: 33820 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Alb. Rodenbach plein 1-12, Steenmolenlaan 38-48 (Zonnebeke)
Achttien gezinswoningen, in 1955-1956 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel aan het Albrecht Rodenbachplein 1-12 en de Steenmolenlaan 38-48.


ID: 59340 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albertstraat 27 (Zonnebeke)
Nr. 27. Tijdens W.O. I z.g. "Almafarm" en "Brigadehof. vlg. resp. Britse en Duitse stafkaarten. Hoeve naar verluidt dichter bij de straat wederopgebouwd, echter met behoud van de vooroorlogse schikking. Teruggaand op de regionale XIX-hoevebouw cf., opstelling: U-vormige opstelling van bestanddelen rondom een onverhard erf; boerenburgerhuis (n // straat) met lagere r.vleugel waarin toegangspoort,


ID: 152946 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albertstraat 27 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog zogenaamd Almafarm en Brigadehof volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Hoeve naar verluidt dichter bij de straat heropgebouwd, echter met behoud van de vooroorlogse schikking. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Boerenburgerhuis met lagere rechter vleugel waarin toegangspoort, stal en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten, zuidwesten en noordoosten.


ID: 25269 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Albertstraat 66-68 (Zonnebeke)
Nr. 11, 13. Eenheidsbebouwing met twee lage arbeiderswoningen in spiegelbeeld; moestuin l. en r.; achterliggend nutsgebouwtje (washuis + privaat). Eenvoudige wederopbouwtrant getypeerd door aflijnend getrapt baksteenfries, hoeklisenen en vlakke bakstenen omlijstingen voor de rondbogige muuropeningen met radverdeling in het bovenlicht.


ID: 13123 | Beschermd monument

Berten Pilstraat, Ieperstraat 5-7, 7A (Zonnebeke)
De omheiningsmuur met toegangspoorten bij het kasteel van Zonnebeke is beschermd als monument. De omheiningsmuur bevindt zich langs de Ieperstraat en de Berten Pilstraat.


ID: 29734 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berten Pilstraat 22 (Zonnebeke)
Nr. 22. Hoeve in de wederopbouwtrant van de eigendommen Iweins cf. o.m. typerende bedaking. Ten O. ervan, depressie in het weiland naar verluidt wijzend op een vroegere veldsteenbakkerij werkend tot kort na W.O. I. Teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met toegangshek r. van het boerenhuis (n // straat) ten N.W.;


ID: 152951 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berten Pilstraat 22 (Zonnebeke)
Hoeve in de wederopbouwtrant van de eigendommen Iweins, zie onder meer typerende bedaking. Teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met toegangshek rechts van het boerenhuis ten noordwesten; stal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten.