Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 45538 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats (Zonnebeke)
Parochiekerk St.-Margareta Georiënteerd bedehuis te midden van grastuin ter hoogte van het vroegere kerkhof, aan de N.-zijde afgescheiden van speel- en sportplein d.m.v. dubbele rij Japanse kerselaars en haag. Omlopend bakstenen druippad. Ten Z. van de kerk, arduinen grafsteen van 1900, en dito monumentje met bronzen buste van Koning Albert ter nagedachtenis van de slachtoffers uit W.O.


ID: 153028 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats (Zonnebeke)
Georiënteerd bedehuis te midden van grastuin ter hoogte van het vroegere kerkhof, aan de noordzijde dubbele rij Japanse kerselaars en haag. Kerk in 1924 heropgebouwd in de trant van het vooroorlogse naar ontwerp van architect J. Coomans. Ten zuiden van de kerk, arduinen grafsteen van 1900, en dito oorlogsgedenkteken met bronzen buste van Koning Albert ter nagedachtenis van de militaire slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Ten noordoosten, omhaagd kerkhof op grond van het kasteeldomein .


ID: 23245 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5 (Zonnebeke)
Nr. 5. Alleenstaande pastorie ten W. van de kerk n.o.v. architect E. Jaspar (Brussel) uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin o.m. omhaagde moestuin en boomgaard. Ondanks de eclectische vormentaal, toch nog duidelijk herkenbaar regionaal patroon van de landelijke XVIII d-pastorie met typerende dubbelhuisopstand. Breedhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder breed uitlopend schildd


ID: 153029 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5 (Zonnebeke)
Alleenstaande pastorie ten westen van de kerk naar ontwerp van architect E. Jaspar uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin onder meer omhaagde moestuin en boomgaard. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder breed uitlopend schilddak met centrale dakkapel, - ruiter en overstekende dakrand op houten modillons.


ID: 64721 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5A (Zonnebeke)
Kloosterschool (kleuteronderwijs), tevens parochiaal centrum en bibliotheek, ten noorden van de kerk. Klooster, in feite ruim burgerhuis, middenin omhaagde grastuin ten oosten uitziend op speelplaats met laag klasgebouw op de noordzijde.


ID: 153030 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluveldplaats 5A (Zonnebeke)
Klooster, in feite ruim burgerhuis, middenin omhaagde grastuin. Eclectische wederopbouwarchitectuur uit het begin van de jaren 1920. Dubbelhuis van drie brede traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 25348 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluwestraat 65 (Zonnebeke)
Nr. 65. Hoeve naar verluidt wederopgebouwd in de jaren 1924-1925 op de vooroorlogse plaats, echter niet naar het vroegere type i.e. met langgestrekt boerenhuis. Vermoedelijk n.o.v. architect V. Degand (Brussel) cf. dakvenster met Art-Deco-inslag aan erfgevelzijde, naar analogie met de hoeve gelegen Beselarestraat nr. 226 en Molenaarselststraat nr. 14 n.o.v. van vermeld architect. Voorts gr.m. aa


ID: 152998 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geluwestraat 65 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt heropgebouwd in de jaren 1924-1925 op de vooroorlogse plaats, echter niet naar het vroegere type zijnde met langgestrekt boerenhuis. Vermoedelijk naar ontwerp van architect V. Degand.


ID: 79451 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Goudbergstraat 1 (Zonnebeke)
Nr. 1. Hoeve naar verluidt wederopgebouwd in 1924 op de vooroorlogse plaats echter met andere schikking. Wederopbouwhoeve met gaaf bewaarde volumes en aanleunend bij de regionale XIX-hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels met kasseien en bakstenen verhard erf, ten 0. toegangshek tussen bakstenen hekpijlers; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur r


ID: 153045 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Goudbergstraat 1 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt heropgebouwd in 1924 op de vooroorlogse plaats echter met andere schikking. Gaaf bewaarde boerenwoning aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Ten oosten toegangshek tussen bakstenen hekpijlers.