Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 144811 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kuilstraat 11, 15 (Waasmunster)
Kasteel met voormalige kasteelhoeve en bijhorend kasteelpark in landschappelijke stijl met dreven en gemetste hekpijlers. Landhuis opgevat als een baksteenbouw op rechthoekige plattegrond met twee bouwlagen van vijf traveeën en twee traveeën diep onder schilddak, uit begin 19de of eind 18de eeuw, maar met in de kelder mogelijk restant van een oudere constructie.


ID: 144813 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Langenaardstraat 11 (Waasmunster)
Diep achterin gelegen boerenhuis, in 1953 vervangen door een grote nieuwe woning naar ontwerp van architect A. Janssen. Exemplarisch voor de vele na de Tweede Wereldoorlog geëvolueerde hoevesites waar het traditionele boerenhuis in de jaren 1950 door een woning met villakarakter werd vervangen. Lang bakstenen bedrijfsgebouw met traditioneel voorkomen; wellicht al in 1946 herbouwde dwarsschuur met stallen en wagenhuis.


ID: 144818 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat (Waasmunster)
Eerste statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën. Behoort tot de serie van zes dezelfde veldkapelletjes op het traject van de ommegang tussen de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw in het dorp en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heidekapel.


ID: 144819 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat (Waasmunster)
Tweede statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang. Bakstenen veldkapelletje, vernieuwd in 1938; ingeplant in straatbocht op onregelmatig driezijdig perk met lage heesters en 3 jonge bomen.


ID: 144820 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat (Waasmunster)
Derde statiekapelletje van de ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën of Heikewipommegang; vervangt op aanvraag van de pastoor sinds 1938 de derde statie van de ommegang die ingelijst aan de voorgevel van de Heidekapel hing. Zelfde type veldkapel als de overige van de ommegang.


ID: 10646 | Beschermd monument

Neerstraat (Waasmunster)
De Heilige Barbarakapel te Waasmunster is beschermd als monument met inbegrip van de aanwezige cultuurgoederen.


ID: 144823 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerstraat (Waasmunster)
Heilige Barbarakapel, volgens opschriften aangebracht op de buitenzijde werd de in 1756 gebouwde kapel in 1819 door Antoon Van Hoorick herbouwd. Neoclassicistisch getinte achtzijdige wegkapel afgedekt door tentdakje, bekroond door ijzeren kruis op bol.


ID: 144824 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerstraat (Waasmunster)
Wegkruis, ingeplant op een met breuksteen laag ommuurd en deels verhard rechthoekig hoekperceel, tevens afgezoomd met haag en gemarkeerd door een lindeboom en meidoorn die de goede en kwade moordenaar zouden verbeelden.


ID: 144825 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerstraat (Waasmunster)
Sobere neogotische wegkapel opgericht in 1902 en gefinancierd door de parochianen van de wijk Ruiter; volgens bewaard plan van 1902 naar ontwerp van architect H. Geirnaert.


ID: 144828 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nijverheidslaan 223 (Waasmunster)
Eenvoudige bakstenen pijlerkape in uitsparing van haag voortuin van recente woning; Heilige Theresiabeeldje in beglaasde nis met decoratief traliewerk.