Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 40655 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg (Zuienkerke)
Resterende bakstenen teerlingen van de zogenaamde "Westmolen", ook gekend als "Maerlandmolen" of "Schietchampettermolen". Gelegen ten noorden van de Noordede ter hoogte van het Nieuwzwin met aan de oostzijde het thans verbouwd molenhuis (nummer 83). Beschermd als monument bij B.S.G. van 14/04/1944.


ID: 25019 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 24-40 (Zuienkerke)
Oostendse Steenweg nrs. 24-28, 30-36 en 38-40. Een rij woningen van eerste kwart 20ste eeuw met typerende bakstenen puntgevels en voortuintjes.


ID: 51978 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 51 (Zuienkerke)
Oostendse Steenweg nr. 51. Hoeve z.g. "Kasteel van Meetkerke", hoeve van het langgeveltype met lange erfoprit, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse feodale geschiedenis van de site. Het Kasteel van Meetkerke was het leenhof van Meetkerke, afhankelijk van het Brugse Vrije. De eerste familie die eigenaar was van het leenhof, is de familie de Visch, reeds vermeld in 13de-eeuwse bronnen. He


ID: 156702 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 51 (Zuienkerke)
Hoeve met lange erfoprit, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse feodale geschiedenis van de site, namelijk het Kasteel van Meetkerke dat al vermeld werd in 13de-eeuwse bronnen. Mogelijk werd in de 19de eeuw het kasteel in gebruik genomen als hoevegebouw. Nu zijn de resten van het kasteel verworden tot een vrij bouwvallige schuur in donkere baksteen onder laag pannen zadeldak. Het neerhof is één langwerpig volume en in kern zeker 17de-eeuws. De witgekalkte boerenwoning heeft aansluitende stal met stalkruisen.


ID: 13887 | Beschermd monument

Oostendse Steenweg 52 (Zuienkerke)
De hoeve, zogenaamd De Schoone Borneput, is beschermd als monument. De bescherming omvat de historische gebouwen, zijnde het boerenhuis, het bakhuis met aangebouwde stallen en de schuur.


ID: 65527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 52 (Zuienkerke)
Hoeve zogenaamd "De Schoone Borneput", schilderachtige historische hoeve met losstaande witgeschilderde bestanddelen onder pannen zadeldaken en met rood geschilderd schrijnwerk.


ID: 156703 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 52 (Zuienkerke)
Schilderachtige historische hoeve met losse witgeschilderde bestanddelen onder pannen zadeldaken en met rood geschilderd schrijnwerk. Eerste vermelding van de hoeve in een staat van goed van 1554. Het oudste bewaarde gebouw is de zomerkeuken gedateerd 1569 met de gaaf bewaarde oven en varkensstal. De boerenwoning met kelder, tongewelf onder opkamer. Een 53 meter lange schuur onder een pannen mansardedak met geïncorporeerde stallen, voormalig wagenhuis met acht gaaf bewaarde gebintes.


ID: 25962 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 53 (Zuienkerke)
Oostendse Steenweg nr. 53. Hoeve z.g. "'t Hoog Kamerke". Hoeve met losstaande bestanddelen, getypeerd door centraal op het erf gelegen rosmolen; lange erfoprit. Aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571. De eerste vermelding van de hoeve dateert van 1661: "Bij der hofstede behoorende Jonckheer Maerten van Nieuwenhove ghenaemt thoogcamerken". Op de kaart van Ferraris (1770-1778) worden t


ID: 156704 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 53 (Zuienkerke)
Hoeve met losse bestanddelen met centraal op het erf gelegen rosmolen en lange erfoprit. Aangeduid op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571. De eerste vermelding van de hoeve dateert van 1661. Boerenwoning van het langgeveltype, witgekalkt met gepekte plint onder pannen zadeldak met opkamertraveeën en traveeën van anderhalve bouwlaag met halfronde vensters op bovenverdieping. Recente verbouwingen, stal en wagenhuis onder zelfde zadeldak, wellicht 19de-eeuws. Achtzijdige rosmolen, gebouwd in 1880 afgedekt met golfplaten.


ID: 27136 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 70 (Zuienkerke)
Oostendse Steenweg nr. 70. Dieper gelegen kleine hoeve minstens opklimmend tot de 18de eeuw cf. aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778). Te bereiken via hek en zeer lange erfoprit, en slechts zichtbaar vanaf de Loweg. Hoeve met losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking (nok evenwijdig met straat, Vlaamse pannen), witgekalkt op gepekte plint. Boerenhuis van het lan