Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 156657 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 70 (Zuienkerke)
Dieper gelegen kleine hoeve minstens opklimmend tot de 18de eeuw, aangeduid op de kaart van Ferraris 1770-1778. Hek en zeer lange erfoprit. Hoeve met losse verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen bedaking, witgekalkt op gepekte plint. Boerenwoning van het langgeveltype met geïncorporeerde stal en schuur met parallel kleiner bijgebouwtje, wellicht stalletje met bakhuis/zomerkeuken.


ID: 52849 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 79 (Zuienkerke)
Oostendse Steenweg nr. 79. 19de-eeuwse schuur horend bij hoeve van het langgeveltype, thans met gerenoveerd boerenhuis. Dwarsschuur met geïncorporeerd eenledig wagenhuis aan oostzijde, in rode baksteen gedateerd "1874" in top van westelijke zijpuntgevel. Verankerde bruine baksteenbouw onder overkragend zadeldak (nok evenwijdig met straat, golfplaten). Uilengaten met radvormige indeling in beide


ID: 156658 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostendse Steenweg 79 (Zuienkerke)
19de-eeuwse schuur horend bij hoeve van het langgeveltype, nu met gerenoveerde boerenwoning. Dwarsschuur met geïncorporeerd éénledig wagenhuis aan oostzijde, in rode baksteen gedateerd 1874 in top van westelijke zijpuntgevel. Verankerde bruine baksteenbouw onder overkragend zadeldak met uilengaten met radvormige indeling in beide zijpuntgevels.


ID: 28480 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord (Zuienkerke)
Bunker uit de Eerste Wereldoorlog langsheen de oostzijde van de weg, ten noorden van nummer 17. Betonnen bunker met deurtje aan de weg.


ID: 156659 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord (Zuienkerke)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog (omstreeks 1917) langsheen de oostzijde van de weg. Mogelijk een telefoonpost of commandopost.


ID: 82100 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord 19 (Zuienkerke)
Oosternieuwweg Noord nr. 19. Hoeve z.g. "De Kleine Madeleine", minimaal opklimmend tot de 17de eeuw, doch vermoedelijk ouder. De hoeve is, net als de meer noordelijk gelegen hoeve z.g. "De Grote Madeleine" (nr. 21) van oudsher eigendom van de H. Maria Magdalenaleprozerij, gevestigd in 1280 buiten de tweede stadsomheining van Brugge op het Magdalenaveld langs de Diksmuidse Heerweg. Deze heeft een


ID: 156663 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord 19 (Zuienkerke)
Hoeve minimaal opklimmend tot de 17de eeuw, toen eigendom van de Heilige Maria Magdalenaleprozerij uit Brugge. Toegang via lange beboomde dreef naar een verhard erf met bakstenen en kasseien met centraal een boom. Doornhaag. Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm rond erf, al met huidige configuratie op Atlas der Buurtwegen 1845. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. L-vormig witgekalkte boerenwoning met minimaal 18de-eeuwse kern. Schuurgebouw met geïncorporeerde stal en dubbel wagenhuis gedateerd 1862. Haakse stal gedateerd VC ANNO 1826 later uitgebreid 1860. Witgekalkt bakhuis met zomerkeuken, gedateerd 1835 en hutvormig witgekalkt en gepekt hondenhok.


ID: 13838 | Beschermd monument

Oosternieuwweg Noord 21 (Zuienkerke)
De hoeve, zogenaamd De Grote Madeleine, is beschermd als monument. De bescherming omvat een deels gekasseid erf met restant en contouren van de omwalling, mestvaalt en historische gebouwen, met name het poortgebouw, boerenhuis, losstaande stal- en schuurgebouw en bijgebouwen.


ID: 29673 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord 21 (Zuienkerke)
Oosternieuwweg Noord nr. 21. Omwalde poorthoeve op terp z.g. "De Grote Madeleine", één van de oudst bewaarde historische hoeves van Houtave, met een geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Historiek. Deze hoeve is, net als de meer zuidelijk gelegen hoeve z.g. "De Kleine Madeleine" (Oosternieuwweg-Noord nr. 19), van oudsher eigendom van de H. Maria


ID: 156664 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosternieuwweg Noord 21 (Zuienkerke)
Eén van de oudst bewaarde historische hoeves van Houtave, uit de middeleeuwen, gekend als paardenkwekerij/-dekkerij en van oudsher eigendom van de Heilige Maria Magdalenaleprozerij uit Brugge. Vermeld in een oorkonde uit 1238, Omwalde hoeve gelegen op terp met toegang via lange erfoprit. Hoeve met losse bestanddelen zijnde een poortgebouw minimaal 16de eeuw, boerenwoning 1630, stal, schuur 1872, voormalig wagenhuis 1874, bakhuis, hutvormig hondenhok en bijgebouwen omheen deels verhard/ gekasseid erf; behouden mestvaalt.