Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 32878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Leopoldstraat (Zuienkerke)
Prins Leopoldstraat z.nr. Wegkapel tussen twee hoeves aan noordkant van de straat (nrs. 9 en 11). Vermoedelijk gebouwd in interbellum. Bakstenen kapelletje onder zadeldakje met houten dakrand. Spitsboogvormig boogveld met opschrift "O.L.VROUW VAN BIJSTAND BESCHERM ONS". Mariabeeld met kind in glazen nis.


ID: 156733 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Leopoldstraat (Zuienkerke)
Wegkapel tussen twee hoeves, nummers 9 en 11, aan noordkant van de straat. Vermoedelijk gebouwd in interbellum. Bakstenen kapelletje onder zadeldakje met houten dakrand. Spitsboogvormig boogveld met opschrift "O.L.VROUW VAN BIJSTAND BESCHERM ONS". Mariabeeld met kind in glazen nis.


ID: 31088 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Leopoldstraat 12 (Zuienkerke)
Prins Leopoldstraat nr. 12. 19de-eeuws hoevetje met omhaagde voortuin. Langgeveltype, boerenhuis van anderhalve bouwlaag en drie traveeën, gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel; segmentbogige muuropeningen met bewaard schrijnwerk.


ID: 13915 | Beschermd monument

Schoeringstraat (Zuienkerke)
De Schoeringekapel of Bevrijdingskapel is beschermd als monument.


ID: 40634 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Schoeringstraat z.nr./ Nieuwe Steenweg. Z.g. "Schoeringekapel" of "Bevrijdingskapel", kapel gebouwd in 1946 om Onze Lieve Vrouw te danken voor haar bescherming van het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Gebouwd op initiatief van de Boerinnengilde en de parochiepastoor. Ontwerp gemaakt door architect J. Decoster, uitgevoerd door R. Devriese, timmerwerk door


ID: 49305 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Schoeringstraat z.nr./ Nieuwe Steenweg. Schoeringebrug, bakstenen brug over de Blankenbergse Vaart, genoemd naar de historische hoeves "Groot en Klein Schoeringe" die de straat domineren. In 1691 wordt de brug op die plaats nog aangeduid als "brugge ten Quaeden Houcke", naar de benaming van het noordwestelijke territorium van Zuienkerke. Pas in 1788 vermeld onder huidige naam "Memorie van het re


ID: 156775 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Bakstenen brug over de Blankenbergse Vaart. In 1691 wordt de brug op die plaats nog aangeduid maar op de kaart van Ferraris 1770-1778 niet benoemd. Huidige brug is 20ste-eeuws.


ID: 156776 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Kapel gebouwd in 1946, ontworpen door architect J. Decoster, met Mariabeeld van de Brugse beeldhouwer Karel Dupon. Rood bakstenen kapel met zadeldak met Vlaamse pannen, natuursteen voor cartouche met bouwdatum in voorpuntgevel en sluitsteen van de deur, versierd met kruis in reliëf en ijzeren kruis op dak.


ID: 13917 | Beschermd monument

Schoeringstraat 2-4 (Zuienkerke)
De walgracht rond de hoeves Klein en Groot Schoeringe, de tussenliggende gracht en hoevegebouwen van Groot Schoeringe (boerenhuis, de bewaarde muur van de bergschuur, de koeienstal, het wagenhuis, de paardenstal, het hondenhok en de zomerkeuken) zijn beschermd als monument.


ID: 73276 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoeringstraat 2-4 (Zuienkerke)
Schoeringstraat nrs. 2 en 4. Hoeves "Klein en Groot Schoeringe", twee historisch bij elkaar horende hoeves die tot het belangrijkste patrimonium van het Brugse Sint-Janshospitaal hoorden (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Om in zijn eigen onderhoud te voorzien was het Sint-Janshospitaal verplicht om onroerende goederen in het Brugse Vrije aan te kopen om er de opbrengsten van te kunnen binnen