Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 61905 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westernieuwweg Noord 1 (Zuienkerke)
Westernieuwweg Noord nr. 1. Omwalde hoeve z.g. "Klein Middelhof", minimaal opklimmend tot de 16de eeuw cf. aangeduid op de kaart van P. Pourbus (1561-1571) als hoeve met drie losstaande bestanddelen. De huidige hoevegebouwen dateren van de 19de eeuw. Lange oprit naar onverhard erf. Boerenhuis van het langgeveltype met twee opkamertraveeën onder zelfde nokhoogte, gedateerd "1859" in zijgevel (bak


ID: 57948 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westernieuwweg Noord 3 (Zuienkerke)
Westernieuwweg Noord nr. 3. Hoeve "D'Hooge Scheure" met minimaal 18de-eeuwse kern cf. aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778). Naar verluidt voorheen z.g. "Ter Nieuwerstede", hoewel deze naam op 19de-eeuwse kaarten aangeduid wordt bij de hoeve aan kruising met de Noordede (nr. 9). Hoeve met losstaande bestanddelen; deels verhard erf. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (Vlaamse pannen) veela


ID: 156676 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westernieuwweg Noord 3 (Zuienkerke)
Hoeve met minimaal 18de-eeuwse kern confer aangeduid op Ferrariskaart 1770-1778. Hoeve met losse bestanddelen en deels verhard erf met verankerde baksteenbouw onder zadeldaken. Deels vernieuwde boerenwoning met twee opkamertraveeën onder verspringend zadeldak en witgekalkte erfgevel op gepekte plint. Gekasseide stoep, zomerkeuken, haaks aansluitend bakhuis en hoge breed uitlopende bakstenen schoorsteen, hondenhok en schuurgebouw.


ID: 28628 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westernieuwweg Zuid 14 (Zuienkerke)
Historische omwalde hoeve zogenaamd "Vijverhof", ook gekend als "Waterhof" of "Tempeliershof", gelegen ten noordwesten van de historische dorpskom. Opgenomen in het dorpsgezicht beschermd bij M.B. van 19/01/1993. Hoeve in oorsprong bestaande uit een deels omwald opper- en neerhof, met zichtbaar bewaard gebleven structuur.


ID: 156677 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westernieuwweg Zuid 14 (Zuienkerke)
Historische omwalde hoeve Vijverhof, ook gekend als Waterhof of Tempeliershof, gelegen ten noordwesten van de historische dorpskom. Hoeve in oorsprong bestaande uit een deels omwald opper- en neerhof, nu hoeve met losse bestanddelen met bewaard gebleven structuur. Voormalig opperhof, gelegen op terp, met aan de noordoostzijde restant van de cirkelvormige omwalling en met boerenwoning en aanpalende bijgebouwen opklimmend tot minimaal de 16de eeuw. De gebouwen zijn opgevat als twee parallelle bakstenen volumes onder zadeldaken, en ten oosten ervan palend aan de kleine binnenkoer een bakhuisje. Op het voormalige neerhof ten zuidoosten een groot losstaand stalgebouw, ten noorden ervan een kleinere stal en ten westen een schuur, wellicht daterend uit begin 19de eeuw.


ID: 24261 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zakstraat 1 (Zuienkerke)
Half vrijstaande dorpswoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); links geïncorporeerd stalletje.


ID: 156678 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zakstraat 1 (Zuienkerke)
Half vrijstaande dorpswoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak en links geïncorporeerd stalletje.


ID: 87006 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pereboomstraat 11 (Zulte)
Historisch belangrijk pachthof waarvan archiefstukken teruggaan tot de 17de eeuw, toen in het bezit van graaf du Faing van Hasselt, volgens een kaart van 1754 en het landboek van 1763 nog eigendom van gravin van Lannoy-van Hasselt.


ID: 146145 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pereboomstraat 11 (Zulte)
Hoeve met losse bestanddelen met boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, in zijn huidige vorm vermoedelijk uit de 18de eeuw, stallen ten oosten en ten zuiden.


ID: 122664 | Gebied geen archeologie, gewestelijk

Zwevegem (West-Vlaanderen)
Deze vaststelling betreft een gebied dat met hoge waarschijnlijkheid geen archeologische waarde heeft.