Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 57020 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenhage 10 (Zwevegem)
Moenhage nr. 10. Historische hoeve z.g. "Moenha(e)ge". Site aangegeven met twee volumes op een kaart uit het landboek van Moen (1760), tevens aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en met herkenbare configuratie weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen


ID: 163222 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenhage 10 (Zwevegem)
Site aangegeven sinds 1760.Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Semigesloten opstelling rond geasfalteerd erf met erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers. Oostelijke erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers. Ten noorden het woonhuis met vernieuwd parement, stalvleugel ten oosten met muurkapel aan de straatzijde. Schuur ten westen, "1862" gedateerd met verheven baksteenmetselwerk in noordelijke zijpuntgevel. Nutsgebouw ten zuiden.


ID: 62026 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats (Zwevegem)
Moenplaats z.nr. Gedenksteen met standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog) en de politieke gevangenen (Tweede Wereldoorlog). Het monument, dat omgeven is door verschillende bomen (o.m. populieren en esdoorns) wordt opgericht vóór 30/10/1921, maar werd in de jaren 1960 vervangen door het huidige. Langwerpige, lage sokkel van gr


ID: 163223 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats (Zwevegem)
Gedenksteen met standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten Eerste en Tweede Wereldoorlog en de politieke gevangenen Tweede Wereldoorlog. Het monument, wordt opgericht vóór 30/10/1921, maar werd in de jaren 1960 vervangen door het huidige van groengrijze breuksteen afgedekt met hardstenen platen, daarboven een muur van blauwe hardsteen met vier tekstplaten van leisteen en opschrift Moen aan zijne helden gesneuveld voor het vaderland in gouden letters. Links, soldaat in rusthouding van blauwe hardsteen.


ID: 31199 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 1 (Zwevegem)
Moenplaats nr. 1-2/ Kerkstraat. Samenstel van verschillende 19de-eeuwse woningen (cf. toegemaakte deuropeningen), thans uitgebaat als restaurant. Vermoedelijk oudere kern, cf. vlechtingen in westelijke zijpuntgevel.Gewitte, verankerde bakstenen lijstgevel met merkwaardige afgeschuinde hoek, gepikte plint. Licht getoogde muuropeningen (waarvan verschillende gewijzigd) met deels bewaard hou


ID: 163224 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 1 (Zwevegem)
Samenstel van verschillende 19de-eeuwse woningen, nu uitgebaat als restaurant met vermoedelijk oudere kern en gewitte, verankerde bakstenen lijstgevel.


ID: 24894 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 5 (Zwevegem)
Moenplaats nr. 5. Burgerwoning uit het interbellum. Enkelhuis met lijstgevel van gele baksteen, fraai uitgewerkt portaal. Begane grond met bewaard houtwerk.


ID: 163225 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 5 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het interbellum. Enkelhuis met lijstgevel van gele baksteen, uitgewerkt portaal en op begane grond bewaard houtwerk.


ID: 30168 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 6-7 (Zwevegem)
Moenplaats nr. 6-7. Samenstel van een dubbel- en enkelhuis. Lijstgevel van rode baksteen, telkens vier traveeën en anderhalve bouwlaag. Gevel verfraaid door aflijnende fries met uitgelengd dropmotief, muuropeningen met druiplijstjes en borstwering. Bewaard houtwerk bij nr. 6.


ID: 163226 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moenplaats 6-7 (Zwevegem)
Samenstel van een dubbel- en enkelhuis met lijstgevel van rode baksteen. Gevel met aflijnende fries met uitgelengd dropmotief, muuropeningen met druiplijstjes en borstwering.