Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 31680 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waffelstraat (Zwevegem)
Waffelstraat z.nr./ Outrijvestraat. Arduinen kruis met opschrift "INRI" op sokkel van rode baksteen. Metalen Christusfiguur.


ID: 163190 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waffelstraat (Zwevegem)
Arduinen kruis met opschrift "INRI" op sokkel van rode baksteen met metalen Christusfiguur.


ID: 83750 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wagenmakerstraat 1 (Zwevegem)
Wagenmakerstraat nr. 1. Historisch waardevolle hoeve z.g. "Het goed te Coudenborgh" of "Hospitaalhoeve".De naam van de hoeve wordt voor het eerst vermeld in 1266 in een archiefdocument van het Kortrijkse O.-L.-Vrouwehospitaal. De hofstede wordt in dat jaar door Johannes van Gavere en zijn echtgenote verkocht aan Petrus van Harelbeke, aartsdiaken van Doorn


ID: 163281 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wagenmakerstraat 1 (Zwevegem)
De naam van de hoeve wordt voor het eerst vermeld in 1266 in een archiefdocument van het Kortrijkse Onze-Lieve-Vrouwehospitaal. De hoeve staat aangeduid op de Ferarriskaart (1770-1778). In het vijfde jaar van de Franse Republiek worden de goederen onder de voogdij geplaatst van de Burgerlijke Godshuizen. In de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), is de huidige configuratie grotendeels herkenbaar. Hoeve met losse bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, gegroepeerd rond een verhard erf. Westelijke erfoprit (kasseien) gemarkeerd door poortgebouw met aansluitend wagenhuis. Gebouwenbestand met 19de-eeuws uitzicht, oudere 18de-eeuwse kern bij poortgebouw. Woonhuis, stal, wagenhuis, schuur van 1930 en buiten het erf, ast en restanten van de omwalling van het opperhof. Huidige kapel bij erfoprit van 1877 met witgeschilderd interieur.


ID: 28675 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wagenmakerstraat 15 (Zwevegem)
Wagenmakerstraat nr. 15. Historische hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, met gesloten opstelling gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site is reeds aangeduid op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) zijn het woonhuis, de schuur en de stalvleugel ten westen herkenbaar.Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht met noordel


ID: 163282 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wagenmakerstraat 15 (Zwevegem)
Historische hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, met gesloten opstelling gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site is al aangeduid sinds 1770-1778. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) zijn het woonhuis, de schuur en de stalvleugel ten westen herkenbaar. Nu hoeve met 19de-eeuws uitzicht met erfoprit via poortgebouw, woonhuis, dubbele dwarsschuur met aandak en uilengat en stalvleugels.


ID: 42106 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wandelweg 5 (Zwevegem)
Wandelweg nr. 5. Diephuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw, zijgevel met aflijnende getrapte fries. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk.


ID: 163191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wandelweg 5 (Zwevegem)
Diephuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in rode baksteenbouw. Zijgevel met aflijnende getrapte fries.


ID: 72402 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winkelstraat (Zwevegem)
Eenvoudige wegkapel, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 163124 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Winkelstraat (Zwevegem)
Eenvoudige wegkapel, uit de eerste helft van de 20ste eeuw in rode baksteen met pannen zadeldak en kruis, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Puntgevel doorbroken door rondboogdeur in zwartgeschilderde omlijsting bekroond door kruis. Bepleisterde en beschilderd interieur; recent heiligenbeeld.