Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 103099 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van L. Cnoops, naar een ontwerp door René Cnoops. De bouwheer was vermoedelijk de vader van de architect, die hier zelf een tijdlang gevestigd was. De woning behoort tot de vroegst gekende zelfstandige realisaties van Cnoops, die in 1921 met zijn loopbaan van start ging als partner van de architect Ernest Pelgrims.


ID: 103100 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 19A (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd in opdracht van mevrouw J. De Wandeleer, naar een ontwerp door Jan De Braey uit 1937. De woning behoort tot bouwprojecten waarmee de architect midden jaren 1930 een nieuwe wending gaf aan zijn toen al succesvolle loopbaan.


ID: 103101 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 24-26 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen woning gebouwd door de aannemer Jan Brouwers, naar een ontwerp uit 1912. De vroegere werk- en opslagplaatsen van het aannemersbedrijf naast zijn woning uit 1897, werden daarvoor afgebroken. Brouwers was in Antwerpen als aannemer actief van begin jaren 1880 tot kort vóòr de Eerste Wereldoorlog.


ID: 103102 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 28 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, als eigen woning gebouwd door de aannemer Jan Brouwers. Tot het bouwprogramma behoorden de werk- en opslagplaatsen van het aannemersbedrijf, op het rechts aanpalende perceel. Brouwers was in Antwerpen als aannemer actief van begin jaren 1880 tot kort vóòr de Eerste Wereldoorlog.


ID: 103103 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 30 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, oorspronkelijk het rechter pand van een geheel van drie woningen, gebouwd naar een ontwerp door de architect Emile Thielens uit 1898. Opdrachtgever was de weduwe Auguste Gossen-Van den Wouwer.


ID: 103104 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 34 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, oorspronkelijk het linker pand van een geheel van drie woningen, gebouwd naar een ontwerp door de architect Emile Thielens uit 1898, mogelijk met medewerking van de architect Emiel Van Averbeke. Opdrachtgever was de weduwe Auguste Gossen-Van den Wouwer.


ID: 103105 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 36 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Franserenaissancestijl, onderdeel van een geheel van vijf aanpalende woningen (nummers 36-44), gebouwd in opdracht van mevrouw Albert Thys-Van den Wouwer, naar een ontwerp door Emile Thielens uit 1901. Uiteenlopend van typologie en vormgeving, levert het ensemble een staalkaart van de historiserende en eigentijdse bouwstijlen die de architect tijdens de late fase van zijn loopbaan beheerste.


ID: 103106 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 38 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, onderdeel van een geheel van vijf aanpalende woningen (nummers 36-44), gebouwd in opdracht van mevrouw Albert Thys-Van den Wouwer, naar een ontwerp door Emile Thielens uit 1901. Uiteenlopend van typologie en vormgeving, levert het ensemble een staalkaart van de historiserende en eigentijdse bouwstijlen die de architect tijdens de late fase van zijn loopbaan beheerste.


ID: 103107 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 40 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, onderdeel van een geheel van vijf aanpalende woningen (nummers 36-44), gebouwd in opdracht van mevrouw Albert Thys-Van den Wouwer, naar een ontwerp door Emile Thielens uit 1901. Uiteenlopend van typologie en vormgeving, levert het ensemble een staalkaart van de historiserende en eigentijdse bouwstijlen die de architect tijdens de late fase van zijn loopbaan beheerste.


ID: 103108 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat 42 (Antwerpen)
Burgerhuis in klassiek geïnspireerde eclectische stijl, onderdeel van een geheel van vijf aanpalende woningen (nummers 36-44), gebouwd in opdracht van mevrouw Albert Thys-Van den Wouwer, naar een ontwerp door Emile Thielens uit 1901. Uiteenlopend van typologie en vormgeving, levert het ensemble een staalkaart van de historiserende en eigentijdse bouwstijlen die de architect tijdens de late fase van zijn loopbaan beheerste.