Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 159151 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gaverstraat (Wevelgem)
Gietijzeren neogotisch geïnspireerd kruis met genagelde Christus met aan de voeten twee geknielde engelenfiguurtjes.


ID: 159162 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Markt (Wevelgem)
 Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot, afgezet door ijzeren hek, opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog uit dankbaarheid, ingewijd op 19 mei 1946. Bidplaats opgericht op het noordoostelijke deel van het voormalig kerkhof op initiatief van Pastoor Pil.


ID: 159166 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 21-23 (Wevelgem)
Vermoedelijk voormalige vlashandelaarswoning opgetrokken circa 1900. Dubbelhuis met rechts brede poortdoorgang die leidt naar dieper in gelegen vlasschuur met typisch muurnisje met Sint-Antonius van Paduabeeld. Eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door aflijnende overhoekse muizentandfries.


ID: 159168 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 31 (Wevelgem)
Voormalige vlashandelaarswoning opgetrokken in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen lijstgevel afgelijnd door muizentandfries. Rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken. Beglaasde muurnis boven de deur.


ID: 159567 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hemelhofweg (Wevelgem)
Het 19de-eeuws ijzeren meiboomkruis staat op een bakstenen sokkel en wordt omgeven door vijf linden. De meiboom was gelegen op het kruispunt van de voornaamste verbindingsweg tussen twee belangrijke heerlijkheden, de heerlijkheid Hondschote en de Heerlijkheid Bergelen.


ID: 159581 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoge Landweg 1 (Wevelgem)
Grote, enigszins aangepaste, kastkapel met opschrift: Notre dame de la delivrance P.P.N. benit par l'abbé Dufour 1911.


ID: 159419 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ieperstraat 139-141 (Wevelgem)
De hoeve wordt voor het eerst vermeld in een pachtcontract van 1530, ze was eigendom van de heren van Moorsele en Ter Gracht, maar behoorde niet tot het foncier van de heerlijkheid. Heden hoeve bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Poortgebouw, stal, nieuwe loodsen en schuur in U-vorm opgesteld rond een deels verhard erf. Ten westen vrijstaand woonhuis en bakhuisje. Ten zuiden, tabaksast.


ID: 159420 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ieperstraat 206 (Wevelgem)
Vlasschuren uit het begin van de 20ste eeuw. Vier beuken van rode verankerde baksteen onder pannen zadeldaken. Tegen zijgevel, houten kruis met gietijzeren Christus onder gebogen zinken afdak, uit dank opgericht na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 159416 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ieperstraat 52 (Wevelgem)
Arbeidershuis met tegen de zijgevel, Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel, op het einde van de 19de eeuw opgetrokken in opdracht van de boer van het hof "Ter Merrie".


ID: 159196 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 30 (Wevelgem)
Monumentale vlasschuur uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Verankerde puntgevel met typerende muurnis in omlijsting van zwarte baksteen.