Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 168226 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bavikhoofsestraat 57 (Wielsbeke)
Huis met vlasschuur uit respectievelijk 1910 en 1939, beide gebouwd op een voorheen onbebouwd perceel. De woning werd opgetrokken in opdracht van de weduwe van Pieter Tack – Veys, een winkelierster te Ooigem. Handelaar Jules Tack liet enkele decennia later de aanpalende vlasschuur bouwen. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen).


ID: 168229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beukenlaan (Wielsbeke)
Roodbakstenen kapel in grasperkje, gesitueerd in een bocht in het oostelijke deel van de Beukenlaan. Lage pijlerkapel op verbrede basis, onder zadeldakje met bekronend ijzeren kruis. Centraal een rondboogvormige nis met hekwerk waarachter beeld van Onze-Lieve-Vrouw. Tegen de voet aangebrachte marmeren plaat met inscriptie "O.L.V. BESCHERMT/ DE BEUKENLAAN/ 1984".


ID: 168269 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bossenstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgetrokken in de loop van de 20ste eeuw ter vervanging van een oudere kapel die was aangebouwd tegen de zuidoostelijke gevel van het boerenhuis door landbouwer Frans Delbaere in 1893.


ID: 168164 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Breestraat (Wielsbeke)
De kapel wordt opgetrokken in 1870, vermoedelijk door de pachters van hoeve Breestraat nummer 1. Naar verluidt opgericht als vervulling van belofte voor genezing van een kindje met kanker. Als eigenaar vermeldt het kadaster Jean Baptiste Bethune - van Outryve d'Ydewalle uit Gent, gekend als neogotisch architect. Veldkapel in witgekalkte baksteen op gepekte plint, onder zadeldakje in Vlaamse pannen (nok haaks op straat), waarop een smeedijzeren kruis.


ID: 168273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driekoningenstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgetrokken volgens literatuur circa 1944 door Hilaire Vandenheede en Julia Vannieuwkerke, als dank van de familie voor het gespaard blijven van oorlogsleed. Geregistreerd bij kadaster in 1953, in eigendom van weduwe G. Lejeune de Schiervelt - 't Serstevens.


ID: 168275 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drogenbroodstraat 1 (Wielsbeke)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 20ste-eeuwse hoevegebouwen rondom een erf. Gelegen bij een bocht van de Kasteelbeek, op de grens met Oostrozebeke. Site minstens opklimmend tot het midden van de 18de eeuw.


ID: 168231 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat (Wielsbeke)
Bruinbakstenen kapel binnen dito ommuurd perkje. Door groenaanplanting geflankeerde pijlerkapel onder zadeldakje in daktegels. Kapelnis met Mariabeeld afgesloten door houten beglaasd deurtje onder getoogde overspanning. Gebruik van witte natuursteen voor hoekstenen en kruis in de top.


ID: 168167 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg (Wielsbeke)
Missiekruis, oorspronkelijk opgericht op de "Kokeldries" in 1899 tijdens de derde missie van broeders redemptoristen te Wielsbeke, ter hernieuwing van het geloofsleven en de godsvrucht. Vernieuwd in 1944. Het huidige kruis dateert uit 1976.


ID: 168278 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 228 (Wielsbeke)
Hoeve en maalderijsite, waarvan het woonhuis wellicht dateert uit 1786.


ID: 168236 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstersestraat (Wielsbeke)
Staakkapel gelegen in een berm nabij nummer 239. Gebouwd circa 1945 door Maurice Vandesompele ter vervanging van een oudere kapel op deze plaats. Witgeschilderde betonnen kapel bestaande uit een staak met driehoekige bovenbouw en bekronend kruis.