Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 168233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstersestraat 10 (Wielsbeke)
Huis met vlasschuur. Woning uit 1931, gebouwd in opdracht van landbouwers Gustaaf, Alida en Magdalena Dewitte. In 1937 wordt door dezelfde eigenaars een aanpalend magazijn en achterliggende zwingelarij gebouwd.


ID: 168242 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kanaalweg 13, Meulebeeksestraat (Wielsbeke)
Vlasschuur met gevelkapel, volgens kadaster in 1948 gebouwd door René Vande Kerckhove – Debeuf, vlashandelaar uit Oostrozebeke, vijf jaar later naar achter toe uitgebreid. Het gemeentearchief bewaart een ontwerp voor de vlasschuur uit 1947 opgemaakt door architect Remi Delarue. De gevelkapel was nog niet op het ontwerp afgebeeld.


ID: 168205 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef, Rijksweg 234, 312-314 (Wielsbeke)
Kasteelsite met een geschiedenis die minstens opklimt tot de 14de eeuw. Het huidige neoclassicistische kasteel dateert vermoedelijk van eind 18de eeuw, weliswaar met latere aanpassingen. Van de oorspronkelijke omwalling blijft vandaag nog de U-vormige gracht over. Het kasteeldomein is toegankelijk via de Kasteeldreef, die de verbinding vormt met de oude dorpskern van Wielsbeke. Aan het begin van de dreef staan enkele kettingpalen. Tussen de dreef en het kasteel ligt nog een Onze-Lieve-Vrouwekapelletje. Het kasteelpark, dat zich begin 20ste eeuw uitstrekte tot de Rijksweg en zo het neerhof en de conciërgewoning in het domein integreerde, is door verkaveling en publieke functies gefragmenteerd.


ID: 168170 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteeldreef 13 (Wielsbeke)
Woning en voormalige veeartspraktijk Van Daele. Vrijstaande villa en praktijk gebouwd in 1968 naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, °1919-†2004) op het hoekperceel met de Wandellaan.


ID: 168238 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Keihoek (Wielsbeke)
Gelegen aan de hoek met de Kouterstraat. Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart of "Splenters Kapelle", genaamd naar de familie Desplenter die vanaf de oprichting van de kapel circa 1890 het onderhoud van de kapel voor haar rekening nam. Gebouwd in opdracht van handelaar August Delbaere uit Kortrijk en feestelijk ingewijd in 1893.


ID: 168171 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lindestraat (Wielsbeke)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle, opgetrokken in 1965, naar ontwerp van architect Romain Decambray uit Wielsbeke, op initiatief van onderpastoor Godfried Vansteenkiste en de nieuw opgerichte broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle.


ID: 168285 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Loverstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, volgens literatuur opgetrokken circa 1950 door Jules Fack. Ter vervanging van een oudere kapel die volgens kadaster in 1874 gebouwd werd door Amélie Lecluyse uit Sint-Baafs-Vijve. Vermelding op mutatieschets: "Tooverhoek".


ID: 168283 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Loverstraat 7 (Wielsbeke)
Traditionele interbellumwoning, opgetrokken in 1933 in opdracht van Romanie Van Poucke uit Sint-Baafs-Vijve. Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak. Westgevel met beglaasd kapelletje met bekronend bakstenen kruis.


ID: 168288 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moerdijkstraat (Wielsbeke)
Volgens literatuur gebouwd circa 1790 en herbouwd na een aanrijding circa 1950. Aan straatzijde van de stal aangebouwde roodbakstenen kapel onder zadeldak (nok haaks op Moerdijkstraat, mechanische pannen).


ID: 168174 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, opgericht in 1961 ter gelegenheid van het gouden jubileum van de Wielsbeekse Boerinnenbond (KVLV). Hoge pijlerkapel gelegen in een driehoekig perkje, opgetrokken in rode baksteenbouw onder zadeldakje met houten dakstoel, gedekt in grijze natuurleien.