Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 168249 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat (Wielsbeke)
Nieuwe of vernieuwde kapel onder zadeldak in daktegels. Witgeschilderde bakstenen open wegkapel op bruinbakstenen plint. Kruisbeeld met beeld gekruisigde Christus tegen oostelijke muur. Opgemetseld altaar in de vorm van bloemenperkje tussen twee flankerende, haaks opgestelde muurtjes. Natuurstenen tablet.


ID: 168251 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 146 (Wielsbeke)
Woning, volgens kadaster in 1930 gebouwd door de vlashandelaars Renatus Vandenavenne – Beel en Alfons Beel – Vandenavenne uit Ooigem. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 168252 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 149 (Wielsbeke)
Woning met vlasschuur, respectievelijk in 1939 en 1948 gebouwd door vlashandelaar Remi Tack – Deleersnijder naar ontwerp van architect Remi Delarue uit Anzegem.


ID: 168254 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 165 (Wielsbeke)
Woning met vlasschuur. Enkelhuis uit 1930, gebouwd in opdracht van vlaswerker Valentijn Goemaere uit Ooigem. Aanpalend magazijn aan noordzijde opgetrokken in 1936 door dezelfde eigenaar.


ID: 168244 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 20 (Wielsbeke)
Woonhuis met vlasschuur. In 1866 wordt op deze plaats een tweewoonst gebouwd. Het oostelijke huis, thans nummer 20, wordt in 1923 verbouwd in opdracht van de weduwe van Camiel Tack – Cnudde, een kantverkoopster uit Ooigem. De woning wordt onder meer uitgebreid met een magazijn en een achtergelegen zwingelarij.


ID: 168245 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 50 (Wielsbeke)
Woning van een vlashandelaar.  Gedeelte aan straatzijde volgens kadaster in 1877 door de Ooigemse metser Engelbertus Coeman – Debock als uitbreiding gebouwd van een ouder, haaks op de straat ingeplant volume. Rechts van de woning bevindt zich een steegje dat toegang verleent tot de achterbouw van de woning en een aanpalende éénlaagswoning.


ID: 168247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oostrozebeeksestraat 57 (Wielsbeke)
Vlasfabriek Peers, thans tot woning omgebouwd. Jules Peers – Descheemaeker, een vlashandelaar uit Ooigem laat in 1936 een kunstmatige roterij en zwingelarij oprichten. Een jaar later wordt het vlasbedrijf in westelijke richting uitgebreid met een landgebouw en een tweede kunstmatige roterij.


ID: 168255 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peter Benoitstraat (Wielsbeke)
Kapel naar een ontwerp uit 1960 van de Ooigemse architect Lieven Ottevaere; op vierhoekig, begraasd en door linden afgezoomd pleintje.


ID: 168191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ridder de Ghellinckstraat (Wielsbeke)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, in de volksmond gekend als "Missiaens kapel". Herbouwd in 1995 met financiële steun van ridder Claude-Marie de Ghellinck d'Elseghem Vaernewyck. Oorspronkelijk opgericht in 1879, naar verluidt om veeziekte op nabijgelegen boerderij te bezweren (Korte Molstenstraat nummer 1). Als eigenaar wordt door kadaster Hortense della Faille vermeld.


ID: 168193 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rijksweg (Wielsbeke)
Vlasfabriek Arthur Lambrecht met vlasschuren en incorporatie van een ouder gedeelte. Gelegen aan de zuidzijde van de Rijksweg in de nabijheid van de Leie, ten oosten van de "Bornkapel".