Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 145061 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kwatrechtsteenweg 168 (Wetteren)
Villa in neogotische stijl volgens kadastergegevens in 1876 gebouwd in opdracht van Désiré Casier als privéwoning. Verhoogde inkompartij aan een bordes van zes treden voorafgegaan door een later toegevoegde monumentale bogengalerij in blauwe hardsteen. Eigenlijke villa van twee bouwlagen onder verspringende snijdende leien zadeldaken.


ID: 145062 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kwatrechtsteenweg 168 (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Met zijn inplanting tegen de zuidelijke oever van de Schelde betreft de meest noordelijke bunker van de tweede verdedigingslijn. De bunker bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.


ID: 145065 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lambroekstraat 88A (Wetteren)
Het huidige achterin gelegen kasteel met neoclassicistisch voorkomen werd in 1909 opgetrokken naar ontwerp van architect Stephan Mortier uit Gent. Gelegen binnen een park en toegankelijk via een brede toegang en lange oprit met dreefallures. Centraal L-vormig hoofdvolume van negen traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak met gebogen dakkapellen. Aan weerszijden van het voorplein: gespiegelde lage zijvleugels van één bouwlaag onder leien schilddaken evenals het hoofdgebouw van gewitte baksteen met gele omlijstingen en pilasters.


ID: 145067 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Kouterstraat 22A, Stationsstraat 41 (Wetteren)
In het straatbeeld opvallend groot neoclassicistisch burgerhuis, gebouwd tussen 1863 en 1866 naar ontwerp van architect Emm. A.J. Cels. In 1906 achteraan vergroot en voorzien van een vrijstaande serre. Paardenstal in neotraditionele stijl ter hoogte van de Lange Kouterstraat eveneens opgetrokken in 1906.


ID: 145068 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lange Wegel 102 (Wetteren)
Café "De Noteloze Notelaar" uit de tweede helft van de 19de eeuw, gelegen op straathoek van Lange Wegel met Warandestraat en grenzend aan het als landschap beschermde duingebied "De Blakken - Speelbos". Op het terras staat een linde.


ID: 145069 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Libbrechtstraat 15 (Wetteren)
Herenhuis van zes traveeën met tweeënhalve bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk daterend van 1871, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint afgelijnd door hoofdgestel met decoratie in empirestijl en geprofileerde kroonlijst op modillons. Grote hoger oplopende ommuurde tuin met een aantal oude bomen waaronder wilde kastanje en bruine beuk.


ID: 145070 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Libbrechtstraat 19-21 (Wetteren)
Herenhuis, naar verluidt gebouwd in 1874 in opdracht van Victor Heirwegh-Van Goethem, zoutzieder en handelaar in specerijen. Herenhuis van zeven traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak met pannen.


ID: 145071 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Liefkenshoek 22 (Wetteren)
Modern kerkgebouw uit 1982 naar ontwerp van architect Eugène De Witte uit Wetteren. Betonnen gebouw onder plat dak met losstaande open klokkentoren en losstaand ijzeren kruis voor de kerk. Uitgebouwd inkomportaal aan de zuidzijde. Aangeplant voorplein met gestileerd beeldhouwwerk van Daniel Maes, gedateerd 1988.


ID: 145072 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 1 (Wetteren)
Het voorontwerp voor het gemeentehuis en vredegerecht is van de Gentse architect Ferdinand De Noyette. Door zijn overlijden kort nadien diende zijn broer, architect Modeste De Noyette, de definitieve plannen in. In 1873 was het bouwwerk klaar. Het gemeentehuis met duidelijk stedelijke allure werd gerealiseerd in een classiciserende eclectische stijl met voornamelijk neobarokke elementen en een opmerkelijk neoclassicistisch interieur.


ID: 145073 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Markt 1000 (Wetteren)
Nieuwe kerk van 1967 naar ontwerp van Louis Minard. Driebeukige basilicale kerk in eclectische stijl met een lengte van acht traveeën, uitlopend op een ronde apsis. De westtoren met vierkant grondplan is de module voor de kerk. De bakstenen kerk wordt geaccentueerd met een plint, raamomlijstingen en monelen in hardsteen en zandstenen hoek- en raamblokken.