6663 resultaten
ID: 170595 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Meiboomstraat (Wingene)
Kapel met hedendaagse vormgeving in een omhaagd perkjes. Twee haakse muurelementen in zwarte baksteen onder een tentdakje. Wit stenen altaar met daarop beeldhouwwerk voorstellend Maria met Kind en daarnaast houten bidbank.
ID: 170602 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Meiboomstraat (Wingene)
Kapel gebouwd in 1991. Bakstenen volume onder een zadeldakje met smeedijzeren kruis op nok en beglaasde rondboognis met Mariabeeld.
ID: 170605 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Molenaarstraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Vrede en gebouwd in 1944 uit dankbaarheid om gespaard te zijn van oorlogsleed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geflankeerd door twee hulstbomen en gelegen in een bloemperkje met gemetseld knielbankje. Driehoekig bakstenen volume met kruis en beglaasde mijterboognis met beeld.
ID: 170330 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Molenlaan (Wingene)
Gelegen op het einde van de doodlopende Molenlaan en gebouwd in 1983. Pijlerkapel van baksteen, met een rondboogvormige nis, bekroond met ijzeren kruis. Betraliede nis met beeld, bakstenen altaar en kaarsenbak voor de kapel. Groene omkadering met drie houten zitbanken.
ID: 170340 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Munkelostraat (Wingene)
Koortskapel bij de Munken in 1919 gebouwd. Gelegen op het kruispunt van de Munkelostraat en een kerkwegel. Geflankeerd door twee lindes. Roodbakstenen volume onder zadeldakje met geglazuurde pannen bekroond door smeedijzeren kruis. Rondbogige beeldnis met offerblok, gipsen beeld en houten bordje met opschrift.
ID: 170341 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Nieuwstraat (Wingene)
Deels ommuurd perceel, met aan de straat een beeldnis met Mariabeeld waaronder een gevelsteen met opschrift. Beeldnis geflankeerd door lantaarntjes. Mariagrot met betonnen namaakrotsen overgroeid met klimop en ingewerkte offerbus.
ID: 170343 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Noordakkerstraat 1 (Wingene)
Vrijstaande boerenwoning en stalling rond een met gras begroeid erf met grintpad. De site staat al weergegeven op de Ferrariskaart van 1770-1778. De stal is in kern al weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Boerenwoning uit 1912 van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Links lage aanbouw onder lessenaarsdak. Recente loodsen.
ID: 168934 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ommegangstraat (Wingene)
Neogotische "Ommegangkapel 2de wee" op de plaats waar de Ommegangstraat en het nu verlaten gedeelte van de Onze-Lieve-Vrouwstraat samenkomen. Vóór 1940 ook nog "Versluyens kapelleke" genoemd. Op de ICM-kaart van 1862-1863 staat een kapel aangeduid, deze is herbouwd in 1891.
ID: 168935 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ommegangstraat (Wingene)
Niettegenstaande dit geen ommegangkapel is wordt deze toch in de gebeden opgenomen. Huidige kapel in neogotische stijl, opgetrokken in bruine baksteen onder leien zadeldak en met verjongende steunberen op de hoeken. Vlak koor. Voorgevel met brede, arduinen spitsboogopening met in het boogveld houten maaswerk en gehamerd glas.
ID: 168936 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Ommegangstraat (Wingene)
Gebouwd in 1875 in opdracht van Louis Vanwonterghem en beschaduwd door een esdoorn. Voordien stond hier een pijlerkapelletje zogenaamd het "Hollebekens Kapelleke". Tussen 1912 en 1953 passeerde links van de kapel het tramspoor van de lijn Tielt-Ruiselede-Nevele, richting Meulemote.