Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 170638 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoolstraat (Wingene)
Vrijstaande toegankelijke kapel met vierkant volume onder schilddak, met spitsboogvensters. Gemetseld altaar achter smeedijzeren hek met polychroom Mariabeeld.


ID: 168998 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoutskruisestraat (Wingene)
"Schoutskruise" of sedert 1962 "Ruiseleeds kruis" op de hoek met de Kortekeerstraat. Betonnen kruis geplaatst op een driehoekig grasveldje en beschaduwd door twee linden. Een houten kruis werd opgericht ter nagedachtenis van Gaston De Roo die op 11 september 1870 op 11-jarige leeftijd is verongelukt. Genoemd naar de familie Schoutteet die de nabij gelegen hoeve bewoonde.


ID: 169000 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Schoutskruisestraat, Westakkerstraat (Wingene)
Boomkapelletje " 't Soete Vrouwke" op de hoek met de Westakkerstraat, opgehangen in een oude linde. De naam, gegeven aan een nabijgelegen stuk grond, komt reeds voor in renteboeken van 1686 van de Gentse Sint-Pietersabdij.


ID: 170646 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sprietstraat (Wingene)
Toegankelijke kapel gebouwd in 1862. Bepleisterd bakstenen volume onder zadeldak met kruis op nok. Deels betraliede paneeldeur naar interieur met altaar met beeld en twee kandelaars.


ID: 169009 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Strichtensgoedstraat (Wingene)
Pijlerkapel bij nummer 8 met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Er is geen oprichtingsdatum of bouwheer gekend maar het beeld is naar verluidt reeds aanwezig in de jaren 1920.  Roodbeschilderde baksteen onder zadeldak, korfboognis met smeedijzeren hekje.


ID: 168855 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stropstraat (Wingene)
Hier stond de galg van de heerlijkheid Maalstapel (zie Vlaagtweg), behorend tot de kasselrij Oudburg (Gent), waar in 1660 ene Margriete de Guchtenaer wordt opgeknoopt wegens de moord op haar kind. Bakstenen pijlerkapel, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, onder zadeldakje (zwarte, mechanische pannen) en beschaduwd door een berk.


ID: 170433 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsteenweg 21 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen, toegankelijk via een lange beukendreef. Boerenwoning waarvan een gelijkaardige volume staat weergegeven in het landboek van Wingene 1756. Dubbelhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak en vrijstaande schuur-stal met twee verschillende schuurpoorten.


ID: 170431 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsteenweg 4 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve, als site weergegeven in het landboek van 1756. Grondig verbouwde hoevebestanddelen met aan de erftoegang een pijlerkapel. Bakstenen constructie met betraliede opening.


ID: 170452 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltstraat (Wingene)
Toegankelijke Heilig Hartkapel gebouwd in 1927. Baksteenbouw met zadeldak bedekt met natuurleien, kruis op de nok, nis in de topgevel en de schouderstukken. Spitsboogdeur in een verdiepte omlijsting. Interieur met spitsboogvormig gewelf met houten beplanking. Koor met hekken en houten altaartafel met heiligenbeelden.


ID: 169011 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tiletumstraat 13 (Wingene)
Cottage gelegen in een beboomde en omhaagde tuin, volgens kadaster opgetrokken circa 1926. Zie gevelsteen ontworpen door architect "J. DEWULF / BOUWKUNDIGE". Bouwheer is Léon Van Holder, dokter en zoon van August (1861-1952), eveneens dokter.