Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 145227 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bohemen 12 (Wichelen)
Burgerhuis uit 1931; bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd pannen zadeldak met links aansluitende lagere blinde bakstenen aanbouw onder verspringend zadeldak.


ID: 145228 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bohemen 14 (Wichelen)
Haaks op de straat ingeplant, vrijstaand burgerhuis, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Oranjerode bakstenen woning met hardstenen plint, twee bouwlagen onder overstekend zadeldak afgewerkt met plankjes.


ID: 145229 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bohemen 92-94 (Wichelen)
Huidig gebouwencomplex met gesloten aanleg rondom een langwerpige rechthoekige binnenplaats met aan de straat gelegen brouwershuis. Het geheel gaat merendeels terug op een gebouwenbestand met overeenkomstige aanleg dat wellicht in kern 18de-eeuws is.


ID: 145231 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterhoek 10 (Wichelen)
Boerenarbeiderswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1905 door R. Galle, herbergier.


ID: 145232 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterhoek 3 (Wichelen)
Aan de straat ingeplant vrijstaand boerenburgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, volgens het kadasterarchief nieuw gebouwd in 1932 door landbouwer K. De Winne. Rechts aansluitende poortdoorrit naar de achterliggende recentere bedrijfsgebouwen.


ID: 145233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterhoek 34 (Wichelen)
Voormalige hoeve met iets achterin aan de straat gelegen boerenwoning met omhaagde voortuin en haaks in L-vorm aangebouwde voormalige bedrijfsgebouwen, in kern opklimmend tot begin 19de eeuw, in zijn huidige vorm volgens het kadasterarchief daterend van 1928.


ID: 145234 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterhoek 36 (Wichelen)
Grote gesloten hoeve, zeer beeldbepalend in de landelijke omgeving. Volgens cartografisch materiaal teruggaand op een hoeve met losse bestanddelen zoals opgetekend op de kabinetskaart van graaf de Ferraris van 1771-1778 en geëvolueerd tot een boerderij met gesloten aanleg vastgelegd op het Primitief plan van circa 1834. Bedrijfsgebouwen aangepast in 1934. Zeer merkwaardige langsschuur typologisch in de 19de eeuw te situeren, volgens historische kaarten op de plaats van een ouder exemplaar.


ID: 145235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boterhoek 52 (Wichelen)
Gesloten hoeve op rechthoekige plattegrond, volgens het kadasterarchief in zijn huidige vorm daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Volumes geschikt rond vierkant binnenerf, verhard met aangestampte aarde en deels beplant. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. In kern minstens opklimmend tot het begin van de 19de eeuw. Rechts, planten- en groententuin aan de straat afgesloten door ijzeren hekwerk aan twee gecementeerde bakstenen pijlers.


ID: 145237 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Brugstraat 58 (Wichelen)
Voormalige fabrieksdirecteurswoning van de ertegenover gelegen voormalige mechanische weverij. Eclectische villa met in L-vorm aangebouwde vleugel achteraan en beplante voortuin, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1911 door Julius Verdonck. Woning van twee bouwlagen onder leien schilddak met brede overstek.


ID: 145240 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruinbekestraat 23 (Wichelen)
In 1858 nieuw gebouwd huis, met diepe L-vormige achterbouw vergroot in 1867. Achter voortuintje gelegen boerenwoning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, met rechts aanleunend bijgebouw onder doorlopend dak. Sint-Antoniuskapelletje met gepolychromeerd plaasteren beeld van Sint-Antonius van Padua in getraliede nis, opgericht in 1943.