Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 170588 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marktplein 6 (Wingene)
Weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1834. Breedhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met bepleisterd parement.


ID: 170589 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Marktplein 7, Waldreef 1, 1A (Wingene)
Voormalig herberg opgetrokken in 1922. Vormgeving en materiaalgebruik geïnspireerd op traditionalistisch-regionalisme. Half vrijstaand breedhuis van drie traveeën en een lage poorttravee rechts, beide onder een zadeldak. Verankerde, gele en oranje baksteenbouw met gebruik van blauwe hardsteen voor trap en dekstenen. Middelste travee als risaliet uitgewerkt en uitlopend in een tuitgevel met muurvlechtingen.


ID: 170592 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomstraat 36 (Wingene)
Dieper gelegen lage boerenarbeiderswoning te dateren begin 19de eeuw. Voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1834). Gekiezelde oprit afgesloten door hek tussen ligustrum- en hulsthaag die volledig perceel omzoomt. Dubbelhuis van drie traveeën onder zadeldak. Links en rechts lagere aanbouw onder lessenaarsdak.


ID: 170593 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomstraat 37 (Wingene)
Burgerhuis volgens kadastergegevens gebouwd in 1909. Tuin afgesloten aan straat met poortje en ligustrum- en hulsthaag Baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Bewaard bovenlicht en persiennes.


ID: 170597 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomstraat 57 (Wingene)
Voormalige molensite opklimmend tot midden 19de eeuw. In 1953 wordt de molen afgebroken. Bestaande uit losse bestanddelen in haakse opstelling rond een met gras begroeid erf toegankelijk via verharde oprit. Woning met zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Oorspronkelijke boerenwoning nu omgevormd tot stal met in zijgevel een rondbogige beeldnis.


ID: 170601 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meiboomstraat 59 (Wingene)
Hoevesite met historiek minimaal opklimmend tot de 17de eeuw. Huidig gebouwenbestand uit de 18de en 19de eeuw, in zijgevel gedateerd 1769. Boerenwoning met zeven traveeën onder zadeldak en lager volume rechts van twee traveeën onder zadeldak. Voorgevel met cimorné. Stal, schuur van 1949 met recente loods en nutsgebouwen.


ID: 170604 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenaarstraat 5A (Wingene)
Loodsen, deel uitmakend van Maatschappij La Couronne of De Kroon, stoomfabriek van ingelegde groenten, en volgens het kadaster opgetrokken in 1911 als uitbreiding van de bedrijfsgebouwen langs Hille. Vijf aaneengeschakelde bakstenen volumes onder zadeldaken.


ID: 170331 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenstraat 19 (Wingene)
Villa gebouwd gebouwd in 1932. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Behouden vensterschrijnwerk met horizontale roedeverdeling. Beuken langs de straat.


ID: 170335 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 35 (Wingene)
De oudste vermelding van de site dateert van 1274, oorspronkelijk een landbouwontginning 'in de woestenij' toebehorende aan het klooster van Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen. Tijdens de godsdiensttroebelen in de tweede helft van de 16de eeuw werd het goed geplunderd en verlaten, later heropgericht. In 1796 werd het ganse domein door de Fransen aangeslagen. Volgens het kadaster organiseerde de toenmalige Brusselse eigenaar Constantinus Ophoven-Suys een grote verbouwingscampagne in 1852, toen werden de twee woonhuizen samengevoegd en verbouwd tot kasteel. Vrijstaand neogotisch kasteel ingeplant binnen een ruime parkaanleg met laat 19de-eeuwse landschappelijke kenmerken, vijver en parkboomgroepen met omliggende bossen. Aan de straat gelegen ommuurde moestuin en recentere boomgaard. Hoofdvolume van twee bouwlagen onder leien zadeldak met centrale toren met naaldspits.


ID: 170336 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 37 (Wingene)
Hoeve, deel van het kasteeldomein Munkegoed, volgens het kadaster gebouwd in 1852. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels gekasseid erf. Boerenwoning opgevat als een tweewoonst van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met stal en schuur.