Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 170337 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 39 (Wingene)
Achterin gelegen woning, toegankelijk via een onverharde dreef afgezoomd met eiken. Volgens kadaster gebouwd in 1931. Vrijstaande woning met elementen die verwijzen naar de cottagestijl zie pseudovakwerk in de geveltop en beluikte vensteropeningen.


ID: 170332 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 4 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels met gras begroeid en deels bekiezeld erf. Op het primitief kadasterplan circa 1829 eerste aanduiding. Volgens het kadaster zijn de gebouwen fasegewijs tot stand gekomen. Op het primitief kadasterplan (circa 1829) is het linker gedeelte van de huidige woning weergegeven als een klein woonhuis in een boomgaard. In 1838 wordt het rechtervolume aangebouwd. Volgens het kadaster wordt de woning in 1842 opgesplitst tot een tweewoonst. In 1922 worden deze weer eengemaakt en wordt een achterliggend bakhuis gebouwd. Nu woning van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. De plint is voorzien van pseudobreuksteen.


ID: 170338 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 41 (Wingene)
Boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stalling met voortuin afgezoomd door meidoornhaag. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1912. Lage woning van vier traveeën en drie staltraveeën onder een doorlopend zadeldak met aan weerszijden een lage aanbouw onder lessenaarsdak.


ID: 170339 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 47 (Wingene)
Vroeg 19de-eeuwse lage boerenarbeiderswoning nu in gebruik als berging. Notelaar rechts van de woning. Oorspronkelijke tweewoonst van zes traveeën onder een doorlopend zadeldak. Links recente aanbouw van drie traveeën onder plat dak. Een volume aangeduid op het primitief kadasterplan circa 1829. Achterliggend nutsgebouw.


ID: 170333 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 6 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met U-vormige opstelling. Deels bekiezeld en deels geasfalteerd erf. Toegankelijk via twee erfopritten aan de noord- en de zuidzijde. De site en gelijkaardig volume zijn weergegeven op de kaart van Ferraris 1770-1778. Boerenwoning in baksteen met behouden erfgevel, schuur 1884 en stal met 19de-eeuwse uitbreiding.


ID: 170334 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Munkelostraat 8 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een bekiezeld erf. De site is weergegeven op de kaart van Ferraris 1770-1778. Ingrijpende verbouwing iets vroeger dan 1865, boerenhuis uitgebreid. Vrijstaande boerenwoning met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Links geïntegreerde poort.


ID: 170362 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwstraat 16, Pastoor Termotestraat 2, 2A, Zandbergstraat 15, 19 (Wingene)
Schoolcomplex gekend onder de naam Centrumschool Wingene. De oudste gebouwen dateren van 1895 toen een huishoudschool werd opgericht. Daarna kende de school verschillende uitbreidingen. Het oudste volume is een roodoranje baksteenbouw met een puntgevel. Centraal een puntgevel met een bepleisterde en wit geschilderde puilijst met opschrift "HUISHOUDSCHOOL".


ID: 170342 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nieuwstraat 9 (Wingene)
Herenhuis van het dubbelhuistype van vier traveeën en twee bouwlagen en entresol onder een pannen zadeldak, gebouwd circa 1900. Lijstgevel met geprofileerde kroonlijst, balkon, kelderopeningen en poorttravee, dakkapel, erkeruitbouw en behouden schrijnwerk.


ID: 170343 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordakkerstraat 1 (Wingene)
Vrijstaande boerenwoning en stalling rond een met gras begroeid erf met grintpad. De site staat al weergegeven op de Ferrariskaart van 1770-1778. De stal is in kern al weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Boerenwoning uit 1912 van vijf traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Links lage aanbouw onder lessenaarsdak. Recente loodsen.


ID: 170345 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Noordakkerstraat 13 (Wingene)
Een eerste vermelding hoeve in 1577, op het primitief kadasterplan (circa 1829) is een hoeve, bestaande uit een woning, grote schuur en twee kleinere landgebouwen binnen een boomgaard weergeven. In 1852 worden de huidige boerenwoning en schuur gebouwd. Hoeve bestaande uit woning en schuur rond een met gras begroeid erf met rondgaande verharde oprit. Aan straatzijde hekken. Deels bewaarde meidoornhaag. Boerenwoning: dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder een gemansardeerd zadeldak. Wit geschilderde baksteenbouw voorzien van cementering met imitatievoegen en een blauwe hardstenen plint. Drie dakkapellen met behouden neoclassicistisch geïnspireerde houten omlijsting. Ten noorden van het erf, dwarsschuur. Verankerde rode baksteenbouw van tien traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen).