Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6663 resultaten


ID: 145573 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Durmen (Zele)
Kapel gebouwd in oktober 1938 ter vervanging van een kapelletje van 1928, gelegen aan de overkant van de straat en gesloopt bij de rechttrekking van de baan. Bakstenen kapelletje onder zadeldak met leien op gecementeerde plint.


ID: 145574 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eekstraat (Zele)
Kapel met linden aan de straat. De originele Sint-Rochuskapel dateerde van 1832. Omwille van moderne nutsvoorzieningen moest de oude kapel plaatsruimen en werd de kapel in 1977 hier heropgebouwd. Bakstenen kapel onder zadeldak met kleine dakruiter.


ID: 145584 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentsesteenweg (Zele)
De aan de straat gelegen kapel werd in 1914 opgericht ter ere van de Heilige Godelieve als dankbetuiging voor de genezing van een oogziekte. Rechthoekige bakstenen kapel met vlakke koorsluiting onder zadeldak met golfplaten. Voorgevel met parement van wit geglazuurde baksteen met lichtblauwe accenten voor lijsten, kruisjes en boogomlijstingen.


ID: 145585 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hansevelde (Zele)
De kapel werd gebouwd in 1750. Na de verwoestingen tijdens de Franse bezetting werd de kapel in 1866 door de bewoners terug opgebouwd. Hierbij werd gebruik gemaakt van de vroegere funderingen. Neogotische bakstenen kapel met halfronde koorsluiting afgedekt door zadeldak met grijze pannen, voorzien van een dakruiter met naaldspits.


ID: 145594 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heikant (Zele)
Schuin ingeplante nieuwe wijkkapel in 1898 ingewijd en in 1902 vergroot met een dwarsbeuk. Bakstenen kapel in neogotische stijl onder zadeldak. Op de kruising van de kruisbeuk bevindt zich een dakruiter.


ID: 145597 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heikant (Zele)
De Sint-Clarakapel werd opgericht in 1899 naar het voorbeeld van de Heilige Antonius van Paduakapel opgericht in 1898 in dezelfde wijk. Bakstenen kapel in neogotische stijl met vlak afgesloten koor onder zadeldak met pannen.


ID: 145598 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heikant (Zele)
Kapel, ingeplant op een omhaagd plantsoentje op de straathoek, volgens het jaarschrift in het boogveld van de deur gebouwd in 1824. De kapel werd in 1952 bij het betonneren van de Bosstraat zes meter verplaatst. Eenvoudige bakstenen kapel onder zadeldak (leien). Voorgevel uitlopend in een driehoekig gepleisterd fronton met bekronend ijzeren kruis.


ID: 145603 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heilig Hartplein (Zele)
Kapel ingeplant op een perceel ten westen van de pastorie dat na de ontruiming van het kerkhof rond de kerk in 1837 onder burgemeester P.J. Everaert als nieuwe begraafplaats was ingericht. Kleine pijlervormige bakstenen kapel onder pannen zadeldak, gebouwd in 1954 volgens de plannen van onderpastoor Eerwaarde heer Snoeck.


ID: 145599 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heilig Hartplein 10 (Zele)
Nieuwbouw in 1877 kadastraal genoteerd als rechthoekig complex rond binnenkoer, bestaande uit hoofdgebouw in neoclassicistische stijl en achterliggende lagere smallere vleugels.


ID: 145609 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoekstraat (Zele)
Sint-Annakapel in straatbocht op rechthoekig perceel, omringd door bakstenen ommegangkapelletjes verbonden door ijzeren hekwerk. De neogotische kapel werd gebouwd naar ontwerp van onderpastoor Felix De Veirman in 1877 en in 1880 rondom voorzien van ommegang met de statiën van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in bakstenen kapelletjes.