Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 172031 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 1 (Zedelgem)
Administratief Centrum, gerealiseerd in 2007 ter vervanging van het voormalige, nabijgelegen gemeentehuis en gemeentepark. Het ontwerp is van Snoeck & Partners uit Kortrijk. Sobere constructie met een onregelmatige rechthoek als plattegrond. Opgetrokken in paarse baksteen (streklagen) onder hellend plat dak. Gebruik van beton voor de vensteromlijstingen, de zuilen van de gaanderij en de schuin geplaatste platen voor de vensterzone op de verdieping. De westzijde met inkom onder de gaanderij is bijna gevelbreed beglaasd, evenals de verdieping. Omlopende beglazing op de begane grond aan de noord- en zuidgevel, laatstgenoemde maakt door de afwezigheid van andere muuropeningen een massieve indruk. De westgevel is opengewerkt door een drieledige vensterzone, omlopend aan de noordzijde.


ID: 172037 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 111 (Zedelgem)
Halfvrijstaande woning met garage volgens kadastergegevens circa 1903 opgetrokken onder meer in opdracht van wagenmaker Karel Van Haverbeke. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën in rode, verankerde baksteen boven een gecementeerde plint en onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 172034 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 13 (Zedelgem)
Pastorie, gelegen in een tuin en volgens kadastergegevens opgetrokken in 1937. Gebouwd op de site van de oude pastorie, al vermeld in 1677 als "het huys pastoreel van Zedelghem" wanneer de pastorie afbrandt en wordt heropgebouwd. Gele baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak (mechanische pannen). Dubbelhuis, met boven de rondboogdeur een gevelkapelletje met beeld van de Heilige Jozef met Kind.


ID: 172035 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 40 (Zedelgem)
Halfvrijstaand winkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). In 1935 registreert het kadaster een nieuwbouw en de verbouwing van de woning en het stoelmakersatelier. Voorgevel in rode baksteen met verticaal metselwerk op de plint en muurdammen. Gevelbrede winkelpui onder zware, geprofileerde betonnen latei. Centraal op de verdieping verlicht een verticaal smal venster met horizontale roeden het trappenhuis.


ID: 172032 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 5 (Zedelgem)
Horecazaak op de hoek met de Sint-Laurentiusstraat op de plaats van de aloude herberg "Sint-Hubrecht". In 1907 breekt de nieuwe eigenaar, Jan Meny, de oude herberg af om er een nieuw winkelhuis te bouwen, dat nu nog staat. Baksteenbouw met hoektravee onder trapgeveltje, zadel- en schilddaken (zwarte, mechanische pannen). Deurvenster met gietijzeren balkon op de verdieping van de hoektravee.


ID: 172036 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 57 (Zedelgem)
Vrijstaande villa, gelegen in een ruime tuin, volgens kadastergegevens circa 1937 opgetrokken door onderwijzer Maurice Jonckheere. Rode baksteenbouw (streklagen) van twee bouwlagen onder schilddak (zwarte, mechanische pannen) en boven een witbepleisterde plint. Afgeronde rechterhoek van de voorgevel met hoekige luifel boven het venster op de verdieping.


ID: 172033 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellegemsestraat 7 (Zedelgem)
Woning uit het interbellum. Oranje, verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint. Links een lage aanbouw met garage, gekanteelde afwerking met bekronend bolornament.


ID: 172208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 18 (Zedelgem)
Gelegen in een ruime tuin op de hoek met de Kattestraat. Ontworpen en gebouwd in 1932 in opdracht van Karel Lodewijk Verhaeghe van het aannemersbedrijf-schrijnwerkerij Verhaeghe. Monumentale villa met kasteelallures in een typische jaren 1930-stijl met lichte art-deco-inslag. Oranje baksteenbouw op vierkante plattegrond onder schilddak (leien) met aan alle zijden erker- en/ of torenuitbouwen. De gevels worden enerzijds verlevendigd door het gebruik van zandsteen voor de lateien (met afgeschuinde hoeken) en de tussendorpels, anderzijds door geometrisch siermetselwerk, onder andere op de plint en omlopende tandlijst onder de dakranden. Voorgevel met centrale deur links geflankeerd door een ronde toren onder kegeldak en rechts door een rechthoekige uitbouw geaccentueerd door een bow window met aansluitend terras en opengewerkte balustrade. Tuingevel met middenrisaliet en ingang onder luifel en op de verdieping


ID: 172209 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 26 (Zedelgem)
Halfvrijstaande burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met links een aanpalende tuin. Uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met links een aanpalende tuin. Meerdere volumes in oranje baksteen, met aan de straat een hoger opgaand en vooruitspringend rechterdeel. Gebruik van rode baksteen voor de doorlopende banden (als speklagen) en de strekken


ID: 172210 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 49 (Zedelgem)
Zogenaamd "Herberg Het Boldershof" zie bewaarde cartouches, wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Bruine, verankerde baksteenbouw boven een gecementeerde plint en onder schilddak (mechanische pannen).