Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 152960 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ieperstraat 4 (Zonnebeke)
Alleenstaand burgerhuis mogelijk oorspronkelijk horend bij het voormalig Patronaatsgebouw. Breedhuis met ongelijke travee-indeling en twee bouwlagen onder zadeldak met wolfseind rechts, uit het begin van de jaren 1920.


ID: 152964 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ieperstraat 47 (Zonnebeke)
Hoevetje of herberg in de wederopbouwtrant; teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 153031 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 1-3 (Zonnebeke)
Kasteel heropgebouwd op de vooroorlogse plaats naar verluidt in de jaren 1930, middenin een park naar Engels model aangelegd met loofbomen, grasperken en restant van omwalling uitgewerkt tot vijver met drie tuinbruggen. Verder ook nog kettingpalen, tennisveld en staande wip in het westelijk parkdeel. Kasteel. Benaderende reconstructie van het vooroorlogse 18de-eeuwse uitzicht met classicistische inslag, echter met toevoeging van één travee links én rechts van het middenrisaliet en verhoging van de hoektorens met één verdieping.


ID: 153032 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteelstraat 5 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Langgestrekt hoevetje van één bouwlaag met stal-schuur-boerenhuis.


ID: 152999 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkplein (Zonnebeke)
Georiënteerde, driebeukige, neogotische hallenkerk met verhoogde middenbeuk in 1922-1925 opgetrokken ter vervanging van een laatgotische hallenkerk, welke tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vernield. Behoudens enkele wijzigingen werd de kerk naar het vooroorlogse uitzicht heropgebouwd.


ID: 153083 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt herbouwd in 1924; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, schuur, koestal, varkensstal, melk- en voorraadkamer, paardenstal, privaat en woonhuis; voorliggend erf met bewaarde bakstenen stoep onder afdak op houten pijler; tabaksast en - stelling respectievelijk ten noordwesten en noordoosten.


ID: 153000 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kloosterlaan 4 (Zonnebeke)
Vleugel met klaslokalen van elf traveeën en twee bouwlagen, restant van een groter schoolcomplex, opgericht als wederopbouwarchitectuur in het begin van de jaren 1920.


ID: 153084 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Komenstraat 9 (Zonnebeke)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920 grosso modo teruggaand op regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en gietijzeren toegangshek tussen pilasters, met ten zuiden boerenhuis en ten noorden dwarsschuur.


ID: 153052 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kraaiveldstraat 6-7 (Zonnebeke)
Ten oosten en in de nabijheid van de kerk gelegen onderpastorie met parochiaal centrum. Eenheidsbebouwing naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920.


ID: 169837 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisekestraat (Zonnebeke)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van Ch. Holden en W.H. Cowlishaw. Het betreft een rechthoekige, grotendeels ommuurde begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus, met een toegangsgebouw, 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance', getooid met opgaande bomen. De graven liggen verspreid over zes symmetrisch aangelegde perken.